maanantai 4. helmikuuta 2013

Muistijäljet johtaa Maaniittuun

Voitto Suomalainen nyökytti päätään kohti Hämettä. Hän antoi tapahtumarikkaan päivän ja torkunriitteen iskeä tarinaa mielensä porstuassa. Pehmeän punan vallatessa hiljalleen eteistä, ryhtyi piilotajunnan ovimies tarjoilemaan keittiön puolelta herkullisia muistijälkiä matkaevääksi.

Vaivihkaa bussin takaosasta, katseen äärestä, asteli näkyviin tiiviisti pakattu sähkömies Elvis-asussa. Hullunkurinen hahmo nosti suurieleisesti mikrofonin huulilleen. Tuttu, miellyttäväsointinen kertojan ääni tulvahti keskusradiosta. Voiton pimeään heilahteli mukavia näkymiä hetki sitten päättyneestä Nurmijärven turnauksesta. Valmentaja alkoi kuunnella.

Oletko valmiina...
On mukavaa nähdä sinut näin monilukuisena paikalla. No, se nyt oli vaan semmoista huumoria. Olet mitä tervetullein seuraamaan nopeaa kertausta kisapäivästäsi. Hippokampuksen taustatoimitus kokosi vain sinua varten viisi vaikuttavinta kokemustasi. Ole hyvä, kuuntele, katsele ja nauti...

...Viisi...
Nurmijärvi keräsi yli sataviisikymmentä nuorta riemumieltä kisaamaan keskenään. Tapahtumaa sai seurata hengästyneenä, innostuen uusista tuttavuuksista ja nauttien tutumpien harjoittelun tuloksista. Elämyksien virta oli ylitsevuotavan runsas. Muutama lohi ponnahti kuitenkin hiukan muita korkeammalle. Yksi niistä heilautti takatukkaansa laajakaarisesti ilmassa, hymyillen samalla ilkikurisesti.

Ensimmäisen säväys oli lahjakkuuden ja taituruuden ylistys. Porin piiskaniekka luuti kepeällä jalalla pisteet plakkariinsa, taisi viedä samalla tuhkatkin pesästä. Otteissa oli reipasta tekemisen makua. Etäisyyden arviointi ottelunkipakassa oli aluksi hieman ujonvajaata, mutta lopulta alkoi määrämittaisetkin osua kohdilleen. Nokkela peliäly ja itseluottamus kun sattuvat juttelemaan mukavia keskenään, on lopputulos huikeaa seurattavaa. Oskar on ehdottomasti yksi suomalaisista tulevaisuuden menestyjistä.

...Neljä...
Seuraava sisimmän värähdys syntyi eräänlaisesta klassikkokohtaamisesta ja sen tapahtumista. Kaikki pelejä tai kamppailuita seuraavat tuntevat tyylilajin. Kyseessä on se ottelupari, jota odotetaan ja jonka ääreen keskitytään koko hallin toimesta. Taistelu, joka ollaan käyty mahdollisesti jo monta kertaa, mutta silti se tarjoaa aina uuden ja innostavan kokemuksen. Jotain sellaista, minkä mukana mieli valuu makeaan transsiin kymmeneksi minuutiksi.

Kahden lahjakkaan nuoren, Emman ja Eevin, ottelu tarjosi alusta loppuun draamaa ja käänteitä. Kumpikin jalastaja väläytti itsestään uusia kykyjä, mahdollisuuksien avaruuksia. Parasta näistä olivat Espoon virvelin rennon räjähtävät ykköslähdöt kolmannessa erässä. Kun päälle voidellaan jossain vaiheessa vielä tilannepurskeiden ja jatkotilanneoivalluksien marmeladi, kasvaa Huuskosesta hankala vastus kenelle tahansa. Loviisan tarmonpesän ottelufiilis, ja siihen kuuluvat tuuletukset ja tunneryöpyt olivat myös tuoretta mannaa. Tunne voimavarana vaatii seurakseen tasapainon keskittyneen ottelemisen kanssa. Yhteispelin löytyessä nousee Reiman taas uudelle tasolle. Tyttöjen seuraava kohtaaminen on entistä kiinnostavampi.

...Kolme...
Uuden, innostavan lahjakkuuden kohtaaminen on joka kerta sietämättömän antoisaa. Tällä kertaa vaikutuksen takaraivoon kumautti kaksi nuorta jalan soturia Salosta. Poikien oppikirjamaisen ryhdikäs ja täsmällinen otteluasento yhdistettynä liikkeen matalapoljentoiseen herkkyyteen käänsi ihailevia katseita. Avauksien terävyys ja tekniikan tehokkuus saivat jopa palamaton tuleen. Juuri kun kuvitteli tämän yksipuolisen kiertopotkutyylin nähneensä, astui toinen veijareista tiukassa paikassa vankasti epämukavuusalueelle. Tukijalan takakiertohyökkäykset eivät tällä kertaa kuitenkaan pyörähtäneet pisteiksi. Uskallus oli toisaalta täsmälleen sitä, mistä suuret menestykset on rakennettu. Valmennusrengas varmasti yhdistää tämän kyvykkyyden perusottelun rytminvaihtotilanteisin, ja silloin käsissä onkin jo melkoisen mahtava täsmäase. Hyvin rasvattuna sillä pärjää lähes missä karhujahdissa tahansa. Siitä näkisi mielellään vilauksia jo tulevissa turnauksissa.

...Kaksi...
Nahkaa kananvillalle nyppi myös muutamien kisaajien loikanomaiset kehitysaskeleet. Lisämausteeksi tarjoiltiin tällä kertaa luontaista lahjakkuutta. Toisen palkinnon viikonlopun elämysmatkalla sai Euran palmikkopoppoon potkupirskeet, ja erityisesti kaksi vauhdikasta lettipäätä, Peppi ja Noora. He ovat oivaltaneet ottelun peruskiven, pelin, muodon. Sen vuoksi luonnollisuus huokuu nuorten olemuksesta, aina otteluasennosta nopeiden tilanteiden pieniin nyansseihin. Liikeherkkyys ja tehokkaat rytminmuutokset, samoin kuin etäisyyden ja ajoituksen osaava vaihtelu, toimivat siveltiminä. Teknistaktinen viimeistely ja fyysinen monipuolisuus tuo vielä luonnollisesti harjoitteluvuosien kautta palettiin lisää värejä. Kummallakin on ymmärrettävästi reilusti maalattavaa ennen taulun valmistumista. Kehityksen suunta on tällä hetkellä erinomainen, ja tulevia palmikoiden ponnahduksia seurataan tarkkaan.

...Yksi...
Maaniitun räväkimmän sähköiskun rankaan täräytti tasamaan tornado nimeltään Veeti. Sukkelanvikkelä ottelijanalku on saanut ison annoksen lajilahjakkuutta uransa aamupuurossa. Ottelun perustekniikan ja fysiikan välinen leikittely oli helppoa. Pelisilmän toimia hallitsi älynkuri, ketterännopeilla oivalluksilla sävytettynä. Veetin tilannerohkeus ja tekninen kontrolli oli huikea. Vaikka vastustajakin oli erinomainen, ja ansaitsisi oman lukunsa, vei nuori Sisu Gymin edustaja ottelun selkeästi nimiinsä. Kun tämä hyrränpyörä saa vielä ottelutilannepurskeisiin leveyttä ja hallintalaitteita hienovaraisempien ratkaisujen tueksi, alkaa lopputulos olla vastaanpanematon. Otteluparissakin on klassikon aineksia.

...Herätys
Kertojan ääni suli hiljalleen liikkuvan auton hurinaan. Sähkömiehenoloinen hahmo liukui avautuvan katseen reunamille. Voitto nautti vielä hetken karkailevista näkymistä. Hän päätti samalla lähteä seuraamaan nuorten kisoja tulevaisuudessakin. Linja-auto kaarsi akseli rutisten Tampereen asemalle. Aslakin partaharva hymynpyörä ja Huulion kansainvälinen kädenheilutus tervehtivät lipan alta. Suomalainen nyökkäsi puolisilmällä vastaan, ajatuksen harhaillessa jo lauteiden narinaan ja Trelleborgin turinaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti