sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Trellestä taas

Yleisen saunan miesten osaston alalauteilla naristiin. Neljä kiiltäväselkäistä miestä juputti Trelleborgin tapahtumista kiihkeästi huitoen. Kahdeksankätinen vaimeni kyyryriviksi, kun Mäystin laski kertaalleen kuupastaan.

Aslak Mäystin:
Siinäh sitä oli tuas. Ruunusakki laski luikhuria oikhen listan mithalta. Vuan onneks olvat aamuun saaneet nuothit kohillen. Sitä tais Vinski Vinnarea karvareuhkhan verran harmithaa vikatikit. Vuan kuinkha tuo on, koetatko vieläi uuemman kerran?

Voitto Suomalainen:
Sattuuhan noita kaikissa tivoleissa. Hetken se tietysti kuumotti niskajullissa, mutta ei auta, fetsipään pitää kalistaa tinakuppiaan. Sitä olen kyllä ihmetellyt, miksi tuon tason turnauksesta ei saada liikkuvaa kuvaa verkon perille. Eilenkin olisi ollut melkoisen mukava elää mukana Emman, Tanjan ja Iidan suorituksissa. Muutkin suomalaisottelut olisivat kelvanneet, ja lisäksi tarjoomassa oli vielä vino pino kaiken maailman mitalistejakin.

Huulio Virén:
Odottakaas, mä koodaan niinku nyt heti Tshakirille. "Chelbacca" on mun hyvä LinkedIn-frendi, taidan itse asiassa laittaakin viestin inboksiin profiilin kautta. Pystyn hoitamaan sinne priimat pelit ja ekselentit pensselit,  vaikka jo huomiseksi.

Aslak Mäystin:
Vai oot sie Sakari Selibaatin pilikkhikaveri. No kathos. Laethan sithen siithäkin, että koskhan nuita suomalaisia sais sinne olumphiakisaankhin kamtsamia kukhumaan. Pari täkhyä olis heleposti nimethynä. Voitto, methalliliithon mainitsit jo, kuinkhas muu Suomijoukhio?

Voitto Suomalainen:
Tänään pelit meni kohtalaisen mukavasti ja odotusten mukaisesti. Emma Reiman oli ainoa todellinen yllättäjä, vaikka suoritustason kehitys onkin ollut tiedossa jo pidempään. Kadettikulta on mahtava suoritus. Se antaa samalla mainion kuvan muidenkin suomalaisten kadettien touhuista. Hyvään suuntaan ollaan menossa oikein letkassa. Näin minä sen näin, vaikkakin vain tulosliuska kädessä. Toivottavasti se nyt pitää paikkansa. Arvioidaan koko homma tarkemman päälle vasta jälkikäteen.

Huulio muuten naarasi verkosta sunnuntain vonkaleet. Ruoditaanpas ne seuraavaksi.

Aslak Mäystin:
Lauoppha mänemään.

Voitto Suomalainen:
Se varpusparvi on vilkkaan vilautettu.

1. krs: Jouni Lahtinen - Cyril Pauwels, NED

"Juoni" Lahtinen on päivän ainoa suomalaisottelija aikuisissa. Riuska mies kohtaa sopivan oloisen vastustajan ensimmäisellä kiepalla. Hollannin Pauwels ei ole juuri otsikoissa paistatellut, mutta napsautti viime vuonna Trelleborgin turnauksesta pronssia. Jos Jouni on täydessä kehon kurissa ja rentous on matkassa koko ottelun ajan, tämä taisto kääntyy voitoksi. Siitä eteenpäin kaavio on jokseenkin avoin, joten mahdollisuudet on vaikka mitalikantaan.

Nuorissa ei sunnuntaina suomalaisia nähdä. Kadetti- ja harrastajasarjoissa touhuileekin sitten jo rehevämpi kaarti. Dobokin täytteenä on ainakin Daniel Halonen, Alex Pettersson, Sara Ekman, Valtteri Tammila, Sara Eriksson, Sarah Fredriksson, Karin Lindblad ja Rasmus Eriksson. Tältä koplalta voi odotella jopa mitalisadetta, tai ainakin satunnaisia kuuroja.

Koska Suomen joukkue oli nopeasti räpistelty, niin tässä on vielä pari kokin suosittelemaa herkkupalaa listalta.

Brittien olympiakrapula näkyi eilen horjuntana saarivaltion sankarien suorituksissa. Silti sunnuntain maukkaimmat ennakot löytyvät heidän joukostaan. Ensimmäiseksi katseet kiinnittyvät mieheen, joka edustaa Mansaarta. Aaron Cook on parhaimmillaan yksi maailman viihdyttävimmistä ottelijoista, mutta missä kunnossa tuplarulla-Cook on tällä hetkellä? Se selviää viimeistään siinä vaiheessa, kun nuori Skywalker tapaa matolla Venäjän Anton Kotkovin. Kutkuttavaksi Kotkovin kohtaamisen tekee heidän historiansa. Edellisellä kerralla riemuralli päättyi Cookin eduksi 14-13, mutta nyt Petroskoin muuli on kovemmassa iskussa.

Miesten raskaassa sarjassa kaivetaan puolestaan vanhemmat rotanloukut pään suojaksi, kun Ken Holter ja Zacharias Asidah mylläävät tannerta. Mahdollisessa nostalgiataistossa on jopa finaalipaikan makua, jos loukkaantumisilta vaan vältytään.

Olympiavoittaja Jade Jones kärsi eilen niukan häviön ensimmäisellä kierroksella Kroatian Martina Zubcicille. BBC:n uutisille walesilainen Jones kertoi, että kyseinen tappio kasvatti nälkää. Sunnuntaina britti onkin napsimassa suupaloja sarjaa ylempänä kuin tavallisesti, eli naisten alle 62-kiloisissa. Alkukaaviossa Lontoon mestari kohtaa enimmäkseen vanhoja kisajääriä. Todellinen koitinkivi tulee eteen vasta loppuottelussa, Ruotsin Elin Johansson tai Jennifer Ågren.

Ennalta arvioiden viihdyttäväksi muodostuu myös naisten alle 73-kiloisten sarja. Mukana on reilu pakka valtteja, jokereita ja tuntokortteja. Katseen tiiraan kannattaa tarkata ainakin Serbian Mandic (O-1./2012, MM-3./2011), Hollannin Oogink (EM-1./2005, 4xA-class 1.) ja Puolan Kosiorek (EM-2./2005).

Siinä oli tärkeimmät tällä erää, taputellaan kisojen jälkeen analyysikakku muotoon ja maistellaan kuinka kenenkin kävi.

Aslak Mäystin:
Jopa ol vuojatus. Loput polkhaset sithen viluhuoneen puolella. Laithas Huulio se käsitöllöthin säphin ja Pitkä matkhaan kansa. Hophop!

Eka Pitkä:
Niih!

Huulio Virén:
Se oli viimeinen twiitti ja sijaintipäivitys Foursquareen – valmista. Vilvoittelu onkin erittäin yes, luurin ja pädin näytöt alkoivat jo huurtua ikävästi.

Voitto Suomalainen hymyili seuratessaan trion remakkaa. Valmentajan mielessä virtasi monenlaista, enimmäkseen tätä päivää ja eilistä, hiukan tulevaakin. Muutama rypynkuru tunnusteli samalla paikkaansa otsalihoissa. 

2 kommenttia:

  1. Trajkovic hävis pystyyn ruattalaiselle.

    VastaaPoista
  2. Katselin samaa, harmi ettei aiheesta ole videoklippejä. Alle 87, ensimmäinen turnaus Lontoon jälkeen ja ja ja... Muitakin hassutuksia näytti kisoihin mahtuvan. Jonesin kyykkäys, Madicin ylivoima , Sakarin sarjavoitto ja mitä näitä nyt oli.

    VastaaPoista