keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Ei Trellestä enää

Takkahuone valutti viileäntummaa helpotusta saunatakkikvartetin punertaville kasvoille. Kisa-arvioinnin taustoja nuuskiessa oli vihikoirien sisälihatkin löylytetty. Huulio Virén pyyhkäisi otsaa ja älyneljäkästään. Oli aika vetää asiat yhteen.

Huulio Virén:
Noh ja niih, oletteko ihan redinä? Videostriimiähän ei ollut käytössä, joten duunasimme päätelmät ottelulista-analyysistä, hevosseisontamiesten tietotoimiston vinkkiviesteistä ja ohuista tilastoviritelmistä. Valkoisen Velhon sauvasilmääkin käytettiin apuvälineenä.

Sukkela somemies pyyhki ja näpytti käsillään hetken. Sormitietokoneen näyttöön ilmestyi lukemia ja sananvirtaa. Peräpohjolan poroukot uivat pitkin nenin, Voitto Suomalaisen vanavedessä, Virénin selän taakse.

Retinanäyttö:
Trelleborg 2013, suomalaissuoritukset - aikuiset, nuoret, kadetit
:: 1 kulta, 2 pronssia
:: 10 ottelijaa - 19 ottelua - 9 voittoa  // voitto% 47

Miehet - 4 ottelijaa, 5 ottelua - 1 voitto // voitto% 20
Naiset -  1 ottelija, 4 ottelua - 3 voittoa // 1 pronssi // voitto% 75
Nuoret, pojat - 0 ottelijaa, 0 ottelua - 0 voittoa // voitto% 0
Nuoret, tytöt - 1 ottelija, 1 ottelu - 0 voittoa // voitto% 0

Kadetit, pojat - 1 ottelija, 2 ottelua - 1 voitto // voitto% 50
Kadetit, tytöt - 4 ottelijaa, 8 ottelua - 4 voittoa // 1 kulta, 1 pronssi // voitto% 50

Aloittelevien ottelijoiden sarjoissa tuli lisäksi jokunen mitali.

Aslak Mäystin:
Melekhen puolet sis voitethin, eiphä tuo ihan poskhillen kärvähtänyt. Ja akathan pistheli melkhosen poronkuseman oikheeseen suunthan viime vuothen verrathuna. Surkhian niukhasti vaan nuitha osanothajia. Tuo pithäis olla monellei kuithenkin tärkhiimpiä kokhareita vuoen aikhana.

Eka Pitkä:  
Niih!

Voitto Suomalainen:
Porovälskäri heitti juuri vimpan johtajasarvekkaan kaulaan. Tilastovertailussa suomalaisten tulokset eivät ole juurikaan muuttunet muutaman viime vuoden aikana. Aikuiset ovat polkeneet samaa nevaa jo pari vuotta. Nuorissa puolestaan osanottajalukemat ovat kuihtuneet olemattomiin, mutta kadettiporukoissa sen sijaan porskutetaan kirkkaampaa kohti hyvällä vauhdilla.

Yksilötasolla onkin sitten tapahtunut monenlaista. Reiman otteli upeasti ja potki koko potin kotiin. Pasanen paukutti komean määrämittaisen, vaikka terävimpään kärkeen onkin vielä muutama harjanvatkaus matkaa. Lahtinen, Lehto ja Tammela saivat A-turnauksesta otteluvoitot tililleen ja loput taistelivat voimiensa mukaan, kansainvälisen tason kevätriitettä tunnustellen.

Aslak Mäystin:
Montha hymynkyrnyä kirvahthi poroporvarinkhin suunväärhän.

Huulio Virén:
Ettei menisi pelkästään huulien oikomiseksi ja tunnelmoinniksi, tässä on vielä Trelleborgin turnauksen 2010-luvun lukemat yhteenvetona.

Retinanäyttö:
Trelleborg 2012, suomalaissuoritukset - aikuiset, nuoret, kadetit
:: 1 pronssi :: 20 ottelijaa - 27 ottelua - 7 voittoa // voitto% 26
Miehet - 6 ottelijaa, 9 ottelua - 3 voittoa // voitto% 33
Naiset - 3 ottelijaa, 4 ottelua - 1 voitto // voitto% 25
Nuoret, pojat - 1 ottelija, 1 ottelu - 0 voittoa // voitto% 0
Nuoret, tytöt - 4 ottelijaa, 7 ottelua - 3 voittoa // voitto% 43

Kadetit, pojat - 1 ottelija, 1 ottelu - 0 voittoa // voitto% 0
Kadetit, tytöt - 5 ottelijaa, 5 ottelua - 0 voittoa // 1 pronssi // voitto% 0

Trelleborg 2011, suomalaissuoritukset - aikuiset, nuoret, kadetit
:: 2 kultaa, 1 pronssi :: 12 ottelijaa - 27 ottelua - 17 ottelua // voitto% 63
Miehet - 5 ottelijaa, 9 ottelua - 4 voittoa // 1 pronssi // voitto% 44
Naiset -  3 ottelijaa, 6 ottelua - 3 voittoa // voitto% 50
Nuoret, pojat - 3 ottelijaa, 9 ottelua - 7 voittoa // 1 kulta // voitto% 78
Nuoret, tytöt - 1 ottelija, 3 ottelua - 3 voittoa // 1 kulta // voitto% 100

Kadetit, pojat - 0 ottelijaa, 0 ottelua - 0 voittoa // voitto% 0
Kadetit, tytöt - 0 ottelijaa, 0 ottelua - 0 voittoa // voitto% 0

Trelleborg 2010, suomalaissuoritukset - aikuiset, nuoret, kadetit
:: 1 kulta :: 9 ottelijaa - 13 ottelua - 5 voittoa // voitto% 38
Miehet - 6 ottelijaa, 9 ottelua - 4 voittoa // 1 kulta // voitto% 44
Naiset -  3 ottelijaa, 4 ottelua - 1 voitto // voitto% 25
Nuoret, pojat - 0 ottelijaa, 0 ottelua - 0 voittoa // voitto% 0
Nuoret, tytöt - 0 ottelijaa, 0 ottelua - 0 voittoa // voitto% 0

Kadetit, pojat - 0 ottelijaa, 0 ottelua - 0 voittoa // voitto% 0
Kadetit, tytöt - 0 ottelijaa, 0 ottelua - 0 voittoa // voitto% 0

Voitto Suomalainen:
Nuo tulokset heilahtelee melkoisen mutkikkaan yhtälön mukaan. Totuus on että kovimpia vastuksia suomalaiset ovat voittaneet harmittavan harvaan. Eikä nuorten parin vuoden takainen mahtimenestys ole vielä realisoitunut aikuistason mitaleiksi. Loukkaantumiset ja lahjakkaimpien kisa-aktiivisuus näyttää ratkaisevan näillä marginaaleilla paljon. Kultakahveja on maisteltu viimeisen neljän vuoden aikana neljä kertaa. Teemu Heinon, Aleksi Nurisalon, Anniina Reinikaisen ja Emma Reimanin voitoille kaivataan leveän rintaman jatkoa. Siihen sitten vielä hopeat ja pronssit päälle.

Aslak Mäystin: 
Milhän tuon sais muuthuman. Liithon pithäis laithaa rekhi hankikanhole ja kaunhit sanat teon päälhe. Miekin myishin vaikha tokhan jos toisenkhin tarpheen tullen. Rahnasta tuo ei voi olha kiinhi.

Voitto Suomalainen:
Pitkää virtaa pitää meloa tarkoin melanvedoin. Seuraavaksi laitetaan veljet kanootti oikeaan suuntaan. Rioon on enää niukalti uraa suksia, mutta seuraavan ison tivolin saapumiseen ehdimme kyllä. Nih.

Eka Pitkä:
Mie meen suihkhuun. Ei tein molkhotuksesta saa tolkhua. Eikhä pari mithalia janoa sammutha.

Aslak Mäystin:
Kuinkhas muut, olikhos siellä jothain kummoa.

Voitto Suomalainen:
Makeaa oli vaikka kuinka, mutta näitä maiskuttelin pisimpään.

Ivan "Heinontappaja" Trajkovic huhmaroi matolla yhden näyttävän 16-1 voiton. Toisella kierroksella serbialainen sitten sammahti kunnolla. Mikähän silläkin täppärällä sakkasi?

Olympiavoittaja Jade Jones kyykkäsi ensimmäisellä kierroksella Kroatian Martina Zubcicin edessä. Kovemman yllätyksen sarjassa järjesti kuitenkin Ruotsin nuori Nikita Glasnovic. Hän nappasi kultamitalin kroaatin nokan edestä. Huima paukku. Jonesin piti rummuttaa vielä ylemmässä painoluokassakin, mutta nainen ei saapunut lopulta lähtöviivalle lainkaan. Saa nähdä kuinka kauan britillä kestää Lontoon hurmoksesta palautuminen.

Vanha liitto karjahti kihappia Zacharias Asidahin ikuisesti hymyilevällä suulla. Mies ilmoitti 2004 Ateenassa ettei ottele enää koskaan. Sunnuntaina tanskalainen otti kuitenkin kauden ensimmäisen A-tason turnauksen voiton nimiinsä. Hurjasteleeko Tanskan raskaan sarjan Teemu Selänne vielä yhden kauden?

Naisten pulleimmissa Serbian Milica Mandic voitti ylivoimaisesti. Toisen olympiakullan metsästysretki on selvästi lähtenyt jo liikkeelle. Hollannin Barbic oli sarjan ainoa, joka pystyi laittamaan varpuja Mandicin rattaanpyöriin.

Viikonlopun odotetuin hahmo oli Aaron "Tuplakuukkeli" Cook. Mansaaren miehen hyrrät hyrisivät ja näytönhalua riitti. Yli kolmekymmentä pistettä kolmessa ottelussa on kova näyttö päivän kunnosta.

Venäjän Vasilii Nikitinkin vakuutti, riemusaatossa jalkoihin jäi mm. brittien Martin Stamper ja Michael Harvey. Finaalivastusta itänaapuri nöyryytti lukemin 7-1.

Frederik "Kultapoika" Olsen teki sen mitä odotettiin, mutta hieman vaatimattomammin pistein. Naisissa Dragan Gladovic oli kovassa iskussa, sen huomasi Pasasen Tanjakin. Muitakin tuli seurattua verkon mitalta.

Aslak Mäystin:
Jatkethaan tästhä kabinethisa. Kuulhan samala mithä hovi on asiastha mielthä. Menhän Pitkhän perään.

Huulio Virén:
"Matildasta" alkaa virta olla vähissä. Hibernoin hänet ja koitan löytää virtapiuhan ja usbin. Eiköhän klousata tämä tähän.

Suihkun pulinaan katosi lopulta koko sakki. Kuivatellessa suunvuoksi suuntasi jo aiheen vieriin. Illanvietto oli sovittu kantapaikkaan, ja pöydänpieliin oli kutsuttu liuta tuttuja. Suomalainen hykerteli malttamattomana verkkapöksyä pukiessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti