keskiviikko 8. elokuuta 2012

Vihdoin

Kiuas hehkuu punaisena. Iso vihta arvioi ensimmäisen kisapäivän urheilijoiden selkänahat ottelupari otteluparilta. Jälkilöylyissä käydään läpi sarjojen kulku ja vahvimmat mitaliehdokkaat. Huomenna lauteille istahtaa toisen kisapäivän vastinparit.

Keskiviikko 8.8.2012


11:00 -49N

Jingyu Wu, CHN (1) - Elizabeth Gordillo, GUA

Käsikirjoitus:
Fyysisesti vahvempi ja teknisesti monipuolisempi kiinalainen painostaa koko ottelun Gordilloa, joka kuitenkin hallitsee kohtalaisen tarkkaan reviirinsä. Hyvien suojausten ja yllättävän etujalan tekniikan avulla guatemalalainen pitää ottelun piste-eron tiukkana aina kolmanteen erään saakka. Hän yllättää Wun yläosumalla kerran tai kaksi. Loppupisteet menevät selkeästi kiinalaiselle. 

Huomioi:
Wu on kokenut, menestynyt ja nälkäinen nykytyylin ottelija. Hallitseva olympiavoittaja ja maailmanmestari ei jätä mitään sattuman varaan. Koko sarjan voitto on vireestä kiinni.

Gordillo on nuori, ennakkoluuloton urheilija. Hän kehittyy jatkuvasti ja on ottanut jo komeita päänahkoja (mm. maailman olympiakarsintaturnauksessa 5-4 voitto Brigitte Yaguesta). Taito ja kokemus eivät vielä kuitenkaan riitä voittoon. On vaikea sanoa tulevatko ne riittämään koskaan tämän tasoisessa turnauksessa.

Voittaja: Jingyu Wu, CHN


11:15 -58M
Joel Gonzalez, ESP (1) - Uno Sanli, SWE

Käsikirjoitus:
Ottelu on hyvin selväpiirteinen. Gonzalez painostaa koko ottelun etujalallaan ja jatkaa välittömästi ylös jos etäisyys sattuu kohdilleen. Hyvin liikkuva, selkeästi vastustaan ulottuvampi espanjalainen pitää aluekontrollin näpeissään. Sanli jää takapainoiseksi, koittaen onnenkantamoisia etujalalla, lähitilannetuplia ja satunnaisia hyppytakapotkuja. Ruotsalaisen reviiriymmärryksen ja asentokontrollin puute hajoittaa muuten mallikkaan ottelun. Hän on usein väärällä etäisyydellä, ulkona alueelta tai kaatuu tekniikkaa tehdessään. Loppupisteet ylivoimaisesti Gonzalezille.

Huomioi:
Gonzalez on yksinkertaisen, älykkään ja tehokkaan nykyottelun paras malliesimerkki. Jos espanjalainen säilyttää pelihuumorin ja keskittymisen, ei Sanlilla ole mitään mahdollisuuksia voittoon. Itsevarmuuden valuminen ylimielisyydeksi voi ainoastaan horjuttaa kaksinkertaisen EM- ja MM-kultamitalistin jatkokierroksille ja päätyyn saakka menemistä.

Ottelun voittaja: Joel Gonzalez, ESP

11:30 -49N
Theresa Tona, PNG - Erika Kasahara, JPN (8) 

Käsikirjoitus:
164-senttinen Kasahara toimii ottelussa ensisijaisena kuljettajana. Ottelua on mukava seurata Kasaharan puhtaan tekniikan vuoksi. Työkalupakin kapoisuus saattaa kuitenkin vaivata pidemmän päälle. Papua-Uusi-Guinean Tona ei saa ottelussa mitään aikaiseksi, turhautuu ja tekee voiton entistä helpommaksi japanilaiselle. Oikean takajalan kiertopotkulla hän saa jonkun irtopisteen japanilaisen unohtaessa suojauksensa.
Loppupisteet ylivoimaisesti Kasaharalle.

Huomioi:
Japanin Kasahara on hyvä, joskin klassinen perusottelija. Hän menestyy usein turnausten alkukierroksilla, arvasta hieman riippuen, nykytyylin kontrollitaekwondon taitajan kohdatessaan alkavat hankaluudet. Silloin suuret pistetappiot ovat Kasaharan kohtalona. Kuten tämän turnauksen toisella kierroksella, kun vastassa on Kiinan Wu.


Tona on myös vanhatyylinen, yksipuolinen ottelija. 154-senttinen Tona lähtee turnauksesta ensimmäisessä ottelussa.

Ottelun voittaja: Erika Kasahara, JPN


11:45 -58M
Diego Garcia de Leon, MEX - Safwan Khalil, AUS (8)

Käsikirjoitus:
172-senttinen de Leon koittaa löytää 184-senttisen Khalilin reviirin sokeat kohdat. Aussi pitää kuitenkin etäisyyden tarkasti, tökkien samalla etujalalla helpohkoja pisteitä. Suivaantunut meksikaani lähtee hetken kuluttua rohkeammin ronkkimaan panssarinkulmaa ja saa nokkaansa. Tällä välin Khalil on saanut pari passiivisuusvaroitusta. Voitto menee Khalilille selvällä piste-erolla.

Huomioi:
Meksikolainen on klassinen ottelija, jotka ei tässä turnauksessa pärjää. Khalil sensijaan kuuluu uuteen 58-kiloisten sukupolveen Gonzalezin, Denisenkon ja Leen kanssa. Aussin tyyli on teknisesti puhtaimpia tästä kolmikosta, mutta oivallus, voitontahto ja äly jää puolestaan hieman jälkeen. Safwan Khalil voitti Joel Gonzalezin maailmankarsinnoissa. Tällä kertaa Khalil etenee toiselle kierrokselle. Tuleva olympiavoittaja Gonzalez päihittää Aussin niukalla piste-erolla.

Ottelun voittaja: Safwan Khalil, AUS

12:00 -49M
Lucija Zaninovic, CRO (5) - Seulki Kang, CAF

Käsikirjoitus:
Kroatialainen ohjaa, suojaa hyvin ja pelaa tilanteet loppuun saakka. Näennäisen tasaväkisistä tilannepurskeista huolimatta piste-ero kasvaa erä erältä suuremmaksi.
Loppupisteet Zaninovicille kohtalaisen selkeästi.

Huomioi:
Lucija Zaninovic on kaksoissisarensa ohella yksi nykytyylisen ohjausottelun kiintopisteitä. Älykkään ja osittain luovankin ottelutyylin peruselementit ovat mallikkaasti kasassa. Pienet hapuilun paikat tulevat lievän fyysisen heikkouden ja ruhjealttiuden vuoksi. Kroatialainen kokeekin kolmannella kierroksella tappion Kiinan Wulle, joka etenee aina kultamitaliin saakka.

Kang on samantyylinen ottelija kuin Zaninovic, tosin hieman vanhakantaisempi. Hänen tappioksensa koituu kontrollin (erityisesti aluekontrollin) ja oivalluksen puute.

Ottelun voittaja: Lucija Zaninovic, CRO

12:15 -58M
El-Yamine Mokdad, ALG (5) - Oscar Munoz, COL

Käsikirjoitus:
Kuudentoista sentin pituusero luo ottelulle merkillisen luonteen. Algerialainen joutuu teknisyydestään ja nopeudestaan huolimatta oudoille etäisyyksille. Munozille rytmi, reviiri ja ottelun luonne on sopivampi. Hän ottaa rauhassa pisteet ja sulkee tilanteet. Pisteet reilusti Kolumbiaan.

Huomioi:
Munoz voittaa ja kohtaa seuraavalla kierroksella Dominikaanien Mercedeksen. Mersu voittaa ja jatkaa eteenpäin kaaviossa.


Ottelun voittaja: Oscar Munoz, COL

12:30 -49N
Carola Lopez, ARG - Sanaa Atabrour, MAR (4)

Käsikirjoitus:
Tämä saattaa olla sarjan tasaväkisimpiä ensimmäisen kierroksen otteluita. Kahden perusmallisen, suurelta osin vanhantyylisen ottelijan kohtaaminen alkaa marokkolaisen hallinnalla. Loppua kohden Lopez ottaa rytmistä kiinni, mutta ei ihan saavuta Atabrouria.

Huomioi:
Lopez on otellut useita niukkoja pisteen tappioita kovia vastuksia vastaan. Se ei kuitenkaan riitä tässä turnauksessa.

Atabrourin rutiinisuoritukset rakentavat voiton pohjan. Nuori, mutta kohtalaisen kokenut marokkolainen häviää toisella kierroksella kroatian Zaninovicille.


Ottelun voittaja: Sanaa Atabrour, MAR

12:45 -58M
Tameem Al-Kubati, YEM - Yulis Mercedes, DOM (4)

Käsikirjoitus:
Mercedes on johtotähti alusta saakka. Harkittu suunnan- ja rytminmuutosottelu vie Al-Kubatilta pasmat sekaisin. Hän ei löydä pistepaikkoja ja tekee kohtalokkaita virheitä. Tyrmäysvaara.

Huomioi:
Dominikaani on miesten puolella yksi luovan ja älykkään ottelun edelläkävijä. Erityisesti rytmin- ja suunnanmuutokset ovat olleet hänen vahvuuksiaan. Näissä kisoissa hän on edelleen nykytyylin aallonharjalla, joskin nälkä on laantunut. Se näkyy erityisesti turnauksen edetessä. Mercedes voittaa kaksi ensimmäistä kierrosta helpohkosti. Gonzalezia vastaan loppuu lääkkeet. Espanjalaisen tehokkuus ja älyottelu vie voiton luovasta ja oivaltavasta dominikaanista. Virta loppuu myös pronssikierroksilla.


Ottelun voittaja: Yulis Mercedes, DOM

13:00 -49N
Brigitte Yague, ESP (3) - Carolena Carstens, PAN 

Käsikirjoitus:
Yague koittaa saada alussa vauhdin päälle. Hän painostaa ja hakee näyttäviä pääosumia. Carstens passailee ja haluaa pitää tarkasti kiinni reviiristään. Rytmin- ja suunnanmuutosten kautta panamalainen koittaa saada yllättäviä pistepaikkoja yksittäisille etu- ja takajaloille.

Huomioi:
Espanjan Yague on yksi nykyottelutyylin edelläkävijöitä. Luovan ja oivaltavan ottelemisen saralla hän on yksi ainoita naispuolisia edustajia edelleen. Espanjalainen on myös yksi kisojen vanhimmista, kaiken kokenut ja voittanut. Carstensin tyylisten ottelijoiden kanssa Mallorcalla syntynyt Yague on ollut kuitenkin aika ajoin ongelmissa. Mm. Guatemalan Gordillo, joka voitti Yaguen tammikuun maailmankarsintaturnauksessa, on jokseenkin saman tyylinen ottelija kuin Carstens. Panamalaisen mahdollisuus piilee espanjalaisen ajoittain hapuilevassa vireessä ja keskittymisessä. Sen saa tolaltaan erityisesti puolipassiivinen, tarkasti reviirikontrolloitu nykyottelutyyli. Kokemus vie tällä kertaa kuitenkin voiton, niukoin pistein. Kohtaaminen tulee olemaan vähäeleinen.

Yague voittaa kaksi ensimmäistä kierrosta, mutta häviää kolmannella kierroksella selkein pistein Taiwanin Yangille.


Ottelun voittaja: Brigitte Yague, ESP

13:15 -58M
Pen-Ek Karaket, THA (3) - Daehoon Lee, KOR

Käsikirjoitus:
Ennalta ehkä mielenkiintoisin ja kovatasoisin ensimmäisen kierroksen kahina. Lee tarttuu otteluun korealaisella rutiinilla, liikkeellä ja etujalan kiertopotkulla. Kymmenen senttiä lyhyempi Karaket koittaa horjuttaa korealaisen panssaroitua ottelutapaa, siinä pari kertaa onnistuenkin. Tasainen ottelu ratkeaa lopulta Leen eduksi.

Huomioi:
Tämä ottelu mittaa Aasian tason kevyen sarjan nykyottelussa. Tällä kertaa äly, puoliklassisuus ja tehokkuus vie voiton luovuudelta. Korealainen etenee finaaliin, ja kokee karvaan kahden pisteen tappion espanjan Gonzalezille. Leen valmentaja repii pukunsa ja makaa maassa X-asennossa ottelun jälkeen.


Voittaja: Daehoon Lee, KOR

13:30 -49N
Raya Hatahet, JOR - Jannet Alegria, MEX (6)

Käsikirjoitus:
Tämä peli voi kääntyä kummalle tahansa. Meksikon Alegria tarttuu todennäköisesti ohjaimiin. Nopeampana, taitavampana ja lyhyempänä hän pyrkii kontrolloimaan tilanteiden syntymistä. Jordanian Hatahet kaivaa etujalan vastanostoja ylös, ja löytääkin aina välillä paikan. Joskus häneltä saattaa myös lähteä rytmiä rikkova takajalan pitkä kiertopotku eteenpäin. Meksikolaisen puoliksi vanhakantainen ja teknistaitava ottelutyyli vie niukasti voiton tällä kertaa.

Huomioi:
Pituusero, vahvuudet ja tyylien kohtaamisen sekamelska aiheuttaa hankaluuksia etukäteisarvioinnille. Lyhyempi, nopeampi ja monipuolisempi meksikolainen vie silti voiton. Alegria häviää seuraavalla kierroksella niukasti Espanjan Yaguelle.


Ottelun voittaja: Jannet Alegria, MEX

13:45 -58M
Nursultan Mamayev, KAZ - Tamer Bayoumi, EGY (6)

Käsikirjoitus:
Mamayev on lähes kaksikymmentä senttiä Bayoumia pidempi. Egyptiläinen on puolestaan kokenut ja menestynyt kehäkettu, jolla on vieläkin fysiikka kohdillaan. Jos Bayoumi saa vireen kohdalleen, on hän tässä ottelussa aktiivisempi osapuoli. Mamayev valuu nurkkiin ja odottaa paikkaa ylämoukulle. Tällä kertaa hän ei onnistu. Vanha klassikko, Tamer Bayoumi, vie voiton selkein pistein.

Huomioi:
Bayoumi on klassinen vanhan kansan ottelija, jonka nälkä on hiipumaan päin. Vaikka ensimmäinen kierros meneekin itsevarman selvästi, tulee toisella jo noutaja. Superaloituksen voittanut Lee pesee egyptiläisellä lattiaa ja vie kohtaamisen nimiinsä selkeästi edeten aina finaaliin saakka. Pronssipolkukin tökkäisee Bayoumilla ensimmäiseen kierrokseen.

Ottelun voittaja: Tamer Bayoumi, EGY

14:00 -49N
Chanatip Sonkham, THA (7) - Kristina Kim, RUS

Käsikirjoitus:
Jälleen yksi tasaväkinen pari. Kim on päihittänyt Sonkhamin kertaalleen niukasti, ja sovittaa tälläkin kertaa kipparin lakkia päähänsä. Venäläinen on nykytyylin ottelija, joka hakee aktiivisesti pääpisteosumia. Thai on puolestaan välimallin kisaaja, jossa on hiukan vanhaa ja uutta. Sonkham pyrkii selkeisiin pistesuorituksiin ja kakkostilanteisiin. Näissä hänellä lähtee usein asentokontrolli näpistä. Venäläinen käyttää kompuroinnit hyödykseen, osittain nopeusetunsa vuoksi. Kim voittaa ottelun kahden tai kolmen pisteen erolla.

Huomioi:
Kim jatkaa toiselle kierrokselle, häviten sitten Taiwanin Yangille niukasti.


Ottelun voittaja: Kristina Kim, RUS

14:15 -58M
Alexey Denisenko, RUS (7) - Heiner Oviedo, CRC 

Käsikirjoitus:
Venäläinen sanelee ottelun raamit. Uuden sukupolven rakeinen malliesimerkki pitää selvästi lyhyemmän Oviedon tiukasti pihdeissä. Tekniikkaa tulee paljon, se ei ole kaunista, mutta riittävä osa sattuu kohdalleen. Costa Rican miehen keskittyminen ei riitä, ja suojaus alkaa vuotaa. Piste-ero nousee suureksi Denisenkon hyväksi.

Huomioi:
Denisenko on hämmentävä ottelija. Tyyliltään Gonzalezmainen hessuhopo on erittäin karkea, mutta älykkään tehokas ja todella nälkäinen. Tässä turnauksessa se riittää kahden ensimmäinen kierroksen voittoon, mutta semifinaalissa Korean Lee huitelee ohi hiotummalla tekniikalla ja taitavammalla ottelukontrollilla. Venäläisen kaulasta löytyy lopulta pronssimitali.


Ottelun voittaja: Alexey Denisenko, RUS

14:30 -49N
Sumeyye Manz, GER - Shu-Chun Yang, TPE (2)

Käsikirjoitus:
Saksalainen on nopsajalkaisempi, klassisen tyylin ottelija. Hän pyrkii aktiivisesti kontrolloimaan ottelua ja pitämään aloitteet itsellään. Pidempi Yang etsii maltilla etäisyyksiä ja paikkoja. Jälkimmäinen tapa palkitsee ottelussa lopulta niukoin pistein.

Huomioi:

Yang on yksi menestyneimpiä sarjan ottelijoita. Silti kaksikon edellisen kohtaamisen vei näppäräjalkainen Manz. Tällä kertaa Taiwanin Yang ei anna saksalaiselle mahdollisuutta voittoon, vaan tarkan kontrolloidusti etenee maaliin. Manz kaatuu pikkuvirheisiin etäisyyksissä ja kakkostilanteissa.
Yang menee lopulta finaaliin saakka, jossa häviää Kiinan Wulle niukasti pisteillä.

Ottelun voittaja: Shu-Chun Yang, TPE

14:45 -58M
Huynh Chau Le, VIE - Chen-Yang Wei, TPE (2)

Käsikirjoitus:
Tämä peli on ennalta selvä. Wei taituroi klassisella tyylillä, taiwanilaisella nopeudella ja hiotulla tekniikalla Len pakan sekaisin. Vietnamilainen ei saa missään vaiheessa langan päästä kiinni. Ottelu päättyy suurinumeroisesti tai ennenaikojaan.

Huomioi:
Wei on klassinen ottelija ja sarjan pitkulaisia (181). Hänellä on hankaluuksia etenkin sarjan pitkähuiskeiden nykytyylin ottelijoiden kanssa. Taiwanin Wei voittaa ensimmäisen kierroksen lupauksia antavasti. Toinen kierros tarjoilee karvaan tappion, kun Wei jää pahasti alle karumman tekniikan Denisenkolle (180).


Ottelun voittaja: Chen-Yang Wei, TPE

Naiset -49kg
1. Jingyu Wu, CHN
2. Shu-Chun Yang, TPE
3. Lucija Zaninovic, CRO
3. Brigitte Yague, ESP

Miehet -58kg
1. Joel Gonzalez, ESP
2. Daehoon Lee, KOR
3. Safwan Khalil, AUS
3. Alexey Denisenko, RUS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti