lauantai 11. elokuuta 2012

Kivet viilenee

Isommat kiuaskivet lämmitetään seuraavan kerran neljän vuoden päästä. Otetaan silti vielä yksi naraus lauteista, raskaimman päälle.

Lauantai 11.8.2012


11:00 +67N

Anne-Caroline Graffe, FRA (1) - Natalya Mamatova, UZB

Ottelun ennakkoasetelmassa pelataan yhtä maalia. Graffe on taktisesti kypsempi ja fyysisesti terävämpi. Ongelmaksi voi muodostua ajoittainen herpaantuminen pidemmissä ottelupurskeissa. Mamatova on reaktioissaan unelias, lisäksi juoksulähdöt ja suojien vuotaminen ylhäältä kostautuvat rankemman kautta. Toisaalta Uzbekilla on pituusetu ja rakeisuudestaan huolimatta kohtalaisen terävät tekniikat. Ranskalainen voittaa kuitenkin reilulla piste-erolla.

Toisella kierroksella ykkösrankattu saa vastaansa Korean Leen. Kakkostilannehaparointi aiheuttaa tappion muuten tasaväkisessä ottelussa. Jatkokierteessä Graffe päihittää Falagvinan ja etenee pronssiotteluun. Katkera tappio tulee Meksikon Espinozalle.

Voittaja: Anne-Caroline Graffe, FRA

11:15 +80M
Dongmin Cha, KOR (1) - Ivan Trajkovic, SLO

Pekingin olympiavoittaja on ollut kovassa kunnossa. Toisaalta myös nuori, nopea ja nälkäinen Trajkovic on laittanu isoja päänahkoja vyölleen. Ennakkoon Cha voittaa ottelun selvin pistein. Tässä oletuksessa sloveeni epäröi isojen mitalien miestä. Jos Trajkovic ei kunnioita vastustaan liikaa ja muistaa keskittyä yläsuojaukseen on kaikki mahdollista. Tällä kertaa kohtaaminen päättyy korealaisen selvään pistevoittoon.

Toisella kierroksella Cha häviää puoliyllättäen Turkin ketulle. Pronssikierteessä korealainen ei anna muille mahdollisuuksia. Pekingin kulta saa mitalikaappiin kaveriksi Lontoon pronssin.

Voittaja: Dongmin Cha, KOR

11:30 +67N
In Jong Lee, KOR - Natalia Falavigna, BRA (8) 

Korea lähtee tähän otteluun ennakkosuosikkina, vaikka Falagvina onkin  vanha arvokisanäätä. Korealaisen panssaroitu tyyli ja riittävä terävyys suhteessa brassin erittäin laiskanpulskeaan tekniikkaan ratkaisee ottelun. Pisteet menevät niukasti itään.

Korea etenee aina finaaliin saakka, napaten lopulta kultamitalin. Falagvina kompastuu Graffen terävämpään ja oivaltavampaan ottelutapaan pronssikierroksella.

Voittaja: In Jong Lee, Korea

11:45 +80M
Alexandros Nikolaidis, GRE - Bahri Tanrikulu, TUR (8)

Ensimmäisen kierroksen todellinen klassikko. Arvokisamitalikokoelmien kolistessa kuvio aukeaa tilastojen kautta. Kreikkalainen on ollut aina enemmän tai vähemmän ongelmissa taitavien, lyhyempien ottelijoiden kanssa. Nikolaidis on vahvasti vanhan tyylinen kisaaja kokoon suhteutetusta taitavuudestaan ja ottelusilmästään huolimatta. Painoluokkashoppailija Tanrikulu on puolestaan sopeutunut nykytyyliin huomattavasti paremmin. Hänellä on hyviä näyttöjä pitkien miesten voittamisesta. Tanrikulu taivuttaa Nikolaidisin lopulta parilla oivaltavalla pääosumalla. Tiedossa on rytminvaihtotaituruutta ja tarkkaa reviirinhallintaa.

Nälkä ratkaisee paljon ottelun ja kaavion kulkua. Kumpi haluaa vai haluaako kumpikaan voittaa?

Toisella kierroksella on edessä toinen klassikko. Korean Cha ei löydä tällä kertaa lääkkeitä Tanrikulun kyykkyottelulle. Bahri kirkastaa Ateenan hopeansa kullaksi.

Voittaja: Bahri Tanrikulu, TUR

12:00 +67N
Nadin Dawani, JOR (5) - Maryna Konieva, UKR

Olympiaturnauksissa kolme kertaa uinut Dawani häviää ottelun. Kokenut jordaani jää nuoremman ja nälkäisemmän Konievan jyrän alle. Taistelu on tiukka, urheilijat ovat taidoiltaan ja fysiikaltaan samaa kaliiperia.


Toisella kierroksella Konieva häviää Dislamille selvästi.

Voittaja: Maryna Konieva, UKR

12:15 +80M
Anthony Obame, GAB (5) - Kaino Thomsen-Fuataga, SAM

Gabonin Obamella ei ole vaikeuksia pestä kokematonta ja sarjaan erittäin lyhyttä Thomsen-Fuatagaa. Ainoa kompastuskivi on keskittymisen herpaantuminen ylimielisyyteen. Obame voittaa selkein pistein.

Obame voittaa seuraavan kierroksen ja häviää lopulta Turkin Tanrikululle. Semifinaalissa vastaan tulee Kiinan Liu ja tappio.

Voittaja: Anthony Obame, GAB

12:30 +67N
Glenhis Hernandez, CUB - Wiam Dislam, MAR (4)

Pitkänhuiskea marokkolainen saa ottelusta helpohkon voiton. Vaikka Dislam on 190-senttinen, hänen tekniikkansa on silti kohtalaisen terävä. Tasapaino sakkaa välillä, mutta näissä kisoissa kaatumisista ei juurikaan ole varoiteltu. Kuuban nuori Hernandez ei keksi mitä 12-senttiä pidemmän marokkolaisen kanssa tekisi.

Dislam kuittaa toisella kierroksella voiton Ukrainan Konievasta. Semifinaalissa tulee niukka tappio korealaiselle. Marokkolaisen saa pronssia. 

Voittaja: Wiam Dislam, MAR

12:45 +80M
Chika Chukwumerije, NGR - Robelis Despaigne, CUB (4)

Ennakkoasetelmissa todella tasainen ja epävarma ottelupari. Nigerialainen painii voiton kahden hämärätyylisen härän koitoksesta.

Toisella kierroksella Chukwumerije saa kokea karvaan tappion Gabonin Obamelle.

Voittaja: Chika Chukwumerije, NGR

13:00 +67N
Anastasia Baryshnikova, RUS (3) - Khaoula Ben Hamza, TUN

Venäläisen ja tunisialaisen kohtaaminen on ensimmäisen kierroksen viihdyttävimpiä otteluita. Sarjansa lyhyimmät kisaajat ovat jokseenkin samantyylisiä. Kummankin ottelu perustuu tarkkaan, kevyeen liikkeeseen ja nopeisiin, räjähtäviin potkulähtöihin. Baryshnikova on tällä kertaa oivaltavampi jatkotilanteissa ja saa niukalla piste-erolla voiton.

Venäläinen polkee itsensä kipakalla tyylillä aina finaaliin saakka. Baryshnikovan rinnuksilla on hopeinen mitali kisapäivän päätteeksi.

Voittaja: Anastasia Baryshnikova, RUS

13:15 +80M
Carlo Molfetta, ITA (3) - Alisher Gulov, TJK

Italian 183-senttinen poliisi vie otteluparin itsevarmalla tyylillään. Nopeus, oivaltavuus ja tekninen taituruus tekevät ottelusta viihdyttävän seurata. Molfettan liikkeen vajavaisuudet yhdistettynä ulottuvuuden puutteeseen tuottavat hankaluuksia jatkokierroksilla.

Italialainen kokee tappion toisella kierroksella näyttävistä tukijalan takakierroista huolimatta. Kiinan Liu menee jatkoon.

Voittaja: Carlo Molfetta, ITA

13:30 +67N
Nusa Rajher, SLO - Feruza Yergeshova, KAZ (6)

Pidempiraajainen Rajher pitää ottelussa narut käsissään. Nuori kazakki tarvitsee aikaisempiin suorituksiin reilun kauhallisen energistä nykytaekwondoa, jotta hänellä olisi mitään mahdollisuuksia voittoon. Sloveeni päihittää Yergeshovan selvin lukemin.

Venäläisen ja sloveenin kohtaminen seuraavalla kierroksella on tasainen ja ennalta arvaamaton. Baryshnikova taittaa pelin itselleen.

Voittaja: Nusa Rajher, SLO

13:45 +80M
Kenneth Edwards, JAM - Xiaobo Liu, CHN (6)

Epäsuhtaisen otteluparin voittaa 12 pisteen erolla Kiinan Liu. Reilusti pidempi ja ulottuvampi kiinalainen on myös taktisteknisesti oivaltavampi ja tarkempi. Jamaikan kokemattomalle Edwardsille jää ainoastaan yllätysmahdollisuus pienellä prosentilla.

Liu voittaa seuraavalla kierroksella Italian Molfettan ja häviää välierässä Malin Keitalle. Pronssikierteessä tulee tappio Venäjän Umaroville.

Voittaja: Xiaobo Liu, CHN

14:00 +67N
Milica Mandic, SRB (7) - Talitiga Crawley, SAM

Serbian Mandic taivuttaa Crawleyn nopeasti siltaan. Samoan edustaja on ennalta arvoitus, mutta serbin rutiini ja rutinoitunut perusottelu kääntää ennakkoasetelman hänen puolelleen. Kumpikaan ei ole täysin sinut nykytyylin aluekontrollin ja ohjausottelun kanssa. Tämä aiheuttaa ongelmia jatkokierroksilla.

Mandic häviää seuraavalla kierroksella runsaalla piste-erolla Meksikon Espinozalle.

Voittaja: Milica Mandic, SRB

14:15 +80M
Akmal Irgashev, UZB (7) - Daba Modibo Keita, MLI 

Ottelu on erittäin tulikivenkatkuinen. Irgashev on urallaan kaatanut monta isoa tornia selkein pistein. Tällä kertaakin se on mahdollista jos Malin Keita ei ole tarpeeksi nälkäinen voittamaan. Keita kuitenkin pitää taitavuudellaan ja pituuteensa nähden keveällä ottelutyylillä Uzbekin aisoissa. Ottelu päättyy selkeään pistevoittoon Malin mestarille.

Venäjän Umarov kaatuu seuraavaksi huomattavasti tiukemmassa ottelussa. Välierässä tulee vielä voitto Kiina Liusta, mutta loppuottelu menee Turkin Tanrikululle. Loppuottelu on vähäeleinen, eikä kovinkaan näyttävä. Hopea lämmittää Keitaa, ei vähiten viime vuosien hankaluuksien vuoksi.

Voittaja: Daba Mobido Keita, MLI

14:30 +67N
Davin Sorn, CAM - Maria del Rosario Espinoza, MEX (2)

Hallitseva olympiavoittaja ei anna mahdollisuuksia vastustajalleen ensimmäisessä ottelussa. Meksikaanin rutiini- ja taito-ominaisuudet ovat eri tasolla kuin Sornilla. Pisteitä tulee runsaasti.

Toisella kierroksella Espinoza voittaa Serbian Mandicin. Ottelu on selväpiirteinen, Serbi hieman epäröi ja meksikolainen ottaa tilan haltuun. Meksikaanin ottelu on hieman kompuroinut viime aikoina, ja samat ongelmat alkavat näkyä kolmannella kierroksella. Nopea ja liikkuva Baryshnikova vie naisten kohtaamisen niukalla piste-erolla. 

Pronssiottelussa Espinoza pesee Ranskan Graffen. Pekingin kultamitali saa seurakseen pronssia Lontoosta.

Voittaja: Maria del Rosario Espinoza, MEX

14:45 +80M
Gadzhi Umarov, RUS - Francois Coulombe-Fortier, CAN (2)

Venäjän Umarov ottaa selkeän voiton kanadalaisesta. Taitavampi ja itsevarmempi Umarov on avausottelussaan liekeissä. Peliymmärryksen paroni pitää ottelun ohjauksessa ja tilanteet näpeissä.

Seuraavalla kierroksella tulee tappio Malin Keitalle. Keitan edettyä finaaliin, pääsee venäläinen pronssikaavioon. Mitali lähtee Umarovin matkaan.

Voittaja: Gadzhi Umarov,  RUS

Naiset +67kg
1. In Jong Lee, KOR
2. Anastasia Baryshnikova, RUS
3. Maria del Rosario Espinoza, MEX
3. Wiam Dislam, MAR

Miehet +80kg
1. Bahri Tanrikulu, TUR
2. Daba Mobido Keita, MLI
3. Dongmin Cha, KOR
3. Gadzhi Umarov, RUS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti