torstai 9. elokuuta 2012

Torstain pikavihdonta

Lauteet narahtaa jälleen. Tällä kertaa hikoileva raati vihtoo painoluokat pikaisesti nippuun. Suvi Mikkosen kohdalla nypitään hieman tarkemmin koivunlehtiä selkäpiistä.

Torstai 9.8.2012


11:00 -57N

Li-Cheng Tseng, TPE (1) - Rangsiya Nisaisom, THA

Naisten 57-kiloisten ykkösrankattu kokee nöyryyttävän tappion ensimmäisellä kierroksella. Thaimaan Nisaisom, 62-kiloisten hallitseva maailmanmestari, etenee aina semifinaalivaiheeseen, häviten niukasti Kroatian Ana Zaninovicille.


Voittaja: Rangsiya Nisaisom, THA

11:15 -68M
Servet Tazegul, TUR (1) - Terrence Jennings, USA

Renessanssiruhtinas Tazegul avaa turnauksensa nihkeästi. Yhdysvaltojen Jennings pitää keskittyneen tarkalla perusottelulla turkkilaista tiukoilla. Tazegulin päätä ei kuitenkaan huimaa, vaan hän vaihtaa lennosta sopivampaan ottelutapaan. Lopputuloksena on muutaman pisteen voitto jenkistä. Pyörähtävä paroni lentää lopulta päätyyn saakka voittaen olympiakultaa.

Ottelun voittaja: Servet Tazegul, TUR

11:30 -57N
Nidia Munoz, CUB - Andrea Paoli, LEB (8) 

Tässä otteluparissa Libanonin Paoli heiluttaa etujalkaansa tehokkaammin. Pääpisteitä haetaan, menetetään, saadaan ja potkitaan ohi reilumman päälle. Seuraavalla kierroksella Paoli kokee isonumeroisen tappion Thaimaan Nisaisomille.

Ottelun voittaja: Andrea Paoli, LEB

11:45 -68M
Hryhorii Husarov, UKR - Logan Campbell, NZL (8)

Ottelussa kohtaa kaksi tyylilajia. 186-senttinen, rakeisen painostava Husarov ja 176-senttinen ilotalon isäntä Campbell ottelevat eriskummallisen näytöksen. Perinteisemmän tyylilajin uusiseelantilainen kokee niukan tappion. Ukrainan gonzalezmainen Husarov häviää jatkossa pyörremyrsky Tazegulille toisessa erässä piste-erolla. 

Ottelun voittaja: Hryhorii Husarov, UKR

12:00 -57N
Ana Zaninovic, CRO (5) - Mayu Hamada, JPN

Ana Zaninovic on kaksoissisarensa ohella yksi nykytyylisen ohjausottelun kiintopisteitä. Älykkään ja osittain luovankin ottelutyylin peruselementit ovat mallikkaasti kasassa. Ensimmäisen kierroksen kohtaamisessa Japanin Hamadan kanssa kroaatti hakee vielä virettä ja reviirinsä asetuksia kohdilleen. Zaninovic voittaa ottelun niukkapisteisesti, edeten aina loppuotteluun saakka. Illan finaalissa hän yllättää Kiinan Houn notkeanivelisellä tekniikallaan ja saa kultamitalin kaulaansa.

Ottelun voittaja: Ana Zaninovic, CRO

12:15 -68M
Peter Lopez Santos, PER (5) - Damir Fejzic, SRB

Lopez on ottelun ennakkosuosikki ensisijaisesti kokemuksensa vuoksi. Hänen klassisen tyylikäs ottelunsa on silmän muotoista, vaikka nälkä alkaa jo hiipumaan. Serbian nouseva nuori tähti Fejzic ottelee ennakkoluulottomasti ja menee viimeisien sekuntien kylmäpäisillä ratkaisuilla jatkoon. Seuraavalla kierroksella britti Stamper voittaa Serbin niukasti.

Ottelun voittaja: Damir Fejzic, SRB

12:30 -57N
Dragana Gladovic, SRB - Jade Jones, GBR (4)

Jones avaa päivänsä räväkästi. Vain 156-senttinen britti laittaa vastuksensa hikoilemaan kunnolla. Hyvällä liikkeellä ja muutamalla pääosumalla hän vie voiton. Toisella kierroksella Jones häviää selvänumeroisesti Kroatian Zaninovicille. Pronssikierteessä britti on hyvässä iskussa, mutta aivan mitaleille hän ei kuitenkaan yllä.

Ottelun voittaja: Jade Jones, GBR

12:45 -68M
Erick Osornio Nunez, MEX - Martin Stamper, GBR (4)

Stamper ja Osornio viihdyttävät yleisöä ottelullaan. Kotikisaviritetty, itsevarma britti heiluttaa jalallaan meksikaanin sombreroa. Stamperin rytminvaihtoon ja suunnanmuutoksiin perustuva ottelu saa Osornion lopulta aseettomaksi. Britti voittaa kaksi kierrosta, häviten Turkin Tazegulille. Pronssikierroksella Stamper on vahva ehdokas mitalille.

Ottelun voittaja: Martin Stamper, GBR

13:00 -57N
Hedaya Wahba, EGY (3) - Robin Cheong, NZL 

Egyptiläinen antaa kunnon läksytyksen vastustajalleen. Cheong on keskitason perusottelija, joka saattaa hyvän vireen sattuessa kohdalle antaa Wahballe tiukemmankin vastuksen. Tällä kertaa näin ei käy ja voitto menee Egyptiin piste-erolla kolmannessa erässä. Wahba häviää seuraavalla kierroksella Ranskan Harnoisille.

Ottelun voittaja: Hedaya Wahba, EGY

13:15 -68M
Mohammad Abulibdeh, JOR (3) - Isah Muhammad, NIG

Abulbdeh on hyvä alkukierroksien ottelija. Keskittyminen ja otteluoivallus ei kuitenkaan riitä sitä pidemmälle. Muhammad on ensimmäisessä ottelussa täysi vastaantulija. Tämä antaa harhakuvan tulevasta menestyksestä, mutta Afganistanin Nikpah uittaa jordaania lopulta kunnolla.

Voittaja: Mohammed Abulibdeh, JOR

13:30 -57N
Yeny Contreras Loyola, CHI - Marlene Harnois, FRA (6)

Ranskan Harnois kohtaa kisan ikäkuningattaren, 33-vuotiaan Chilen Loyolan. Ottelu etenee ranskalaisen tarjoillessa ja chileläisen ottaessa vastaan. Piste-ero ei kuitenkaan nouse kovin suureksi. Harnois voittaa ottelun, seuraavankin, mutta häviää Kiinan Houlle kolmannella kierroksella.

Ottelun voittaja: Marlene Harnois, FRA

13:45 -68M
Dmitriy Kim, UZB - Diogo Silva, BRA (6)

Ennalta arvioituna tämä ottelu on yksi tiukimpia ensimmäisen kierroksen kohtaamisia. Silvan nälkäisyys ratkaisee voittajan. Brassin samba soi raikkaana vielä tämän kerran. Kim häviää nopealle, joskin vanhan tyylin ottelijalle niukoin pistein. Kaaviossa Silva ei etene kovin pitkälle, Jordanian Abulibdeh pudottaa hänet jatkopeleistä.

Ottelun voittaja: Diogo Silva, BRA

14:00 -57N
Bineta Diedhiou, SEN (7) - Suvi Mikkonen, FIN

Mikkosella on suomalaisen olympiamenestyksen tärkeimmät edellytykset; espanjalainen valmentaja ja kesäisen kansallisromanttinen etunimi. Suomalainen sai lisäksi onnettaren puolelleen arvonnoissa. Diedhiou on paras mahdollinen ensimmäisen kierroksen vastus Mikkoselle. Senegalilainen on lyhyempi, tyyliltään juuri sopiva ja taktiikaltaan kevyt. 

Suvin avausottelun ensipolkaisut kertovat miten turnaus tulee etenemään. Jo aiemmin käsitelty arvokisatärinä, tai hermostuminen kuten Mikkonen itse sitä nimittää, on ainoa kompastuskivi. Kun potkuissa on oikea vire, ei Diedhiousta ole vastusta suomalaiselle. Tarkkuus, nälkä ja keskittyminen pitää säilyttää silti loppuun saakka. Mikkonen voittaa erittäin selvänumeroisesti, napautellen otteluohjauksen ja rytminvaihdosten avittamana useita yläosumia.

Toisella kierroksella Suvi saa vastaansa Kiinan Houn. Kaksinkertainen maailmanmestari aiheuttaa tyylillään ja pituudellaan Mikkoselle hankaluuksia. Pidemmät nykytyylin ottelijat ovat aina olleet Suville niitä ikävimpiä vastuksia. Toisaalta kiinalaisen löysäpolvisuus ja ajoittainen keskittymisen heilahtelu antaa suomalaiselle mahdollisuudet jopa voittoon saakka. Vire on tässäkin ottelussa solmusana. Jos vire pitää ja säilyy, nälän ohella, on kaikki ovet auki. Tällä kertaa Hou kuitenkin vie ottelun nimiinsä ja etenee hopealle saakka.

Mikkosen olympiapolku jatkuu pronssikierteessä, päätyyn saakka. Suvituuli on suomalaisen mitalin sävel. 

Ottelun voittaja: Suvi Mikkonen, FIN

14:15 -68M
Rohullah Nikpah, AFG (7) - Michal Loniewski, POL 

Käsikirjoitus on selvä. Nikpah tarttuu olympiamitalistin arvovallalla ohjaimiin, vaikka ennakkoluuloton puolalainen koittaakin välillä painaa kaasua. Afgaanin käynnistyminen näyttää mahdollisesti tahmealta, mutta ottelun edetessä luovan ottelutyylin Nikpah muiluttaa puolalaista kunnolla. Tuplia ja pääosumia on tarjolla. Nikpah kamppailee loppuotteluun saakka, häviten siellä Turkin Tazegulille.

Ottelun voittaja: Rohullah Nikpah, AFG

14:30 -57N
Diana Lopez, USA - Yuzhuo Hou, CHN (2)

Lopezin ja Houn ottelu ei ennalta ole niin selvä kuin olettaisi. Kiinalaisen ajoittainen löysäpolvisuus tuo hankaluuksia kuumaveristä jenkkiä vastaan. Kokenut Lopez ei kuitenkaan jaksa pitää työmoraalia yllä koko ottelua, vaan keskittyminen hapuilee toisen ja kolmannen erän aikana. Hou kiittää ja voittaa muutaman pisteen erolla. Hou pesee toisella kierroksella niukasti Suomen Suvi Mikkosen, ja etenee aina finaaliin saakka. Loppuottelussa Kroatian Zaninovic päihittää Houn tasaväkisessä ottelussa.

Ottelun voittaja: Yuzhuo Hou, CHN

14:45 -68M
David Boui, CAF - Mohammad Bagheri Motamed, IRI (2)

Tämä on päivän selvin ensimmäisen kierroksen ottelu. Iranin Motamed ei kangertele avauksessaan. Tahiminen päättyy piste-eroon toisessa erässä. Iranilaisen mitaliehdokkaan reitti loppuotteluun katkeaa kuitenkin toisella kierroksella. Tulikivenkatkuisessa taistelussa voittoon moukuttaa Afganistanin Nikpah ja vauhti riittää aina loppuotteluun saakka. Siitä suivaantuneena Motamed pyyhkii pronssikierteessä muilla lattiaa ja saa siitä mitalin kaulaansa.

Ottelun voittaja: Mohammad Bagheri Motamed, IRI

Naiset -57kg
1. Ana Zaninovic, CRO
2. Yuzhuo Hou, CHN
3. Rangsiya Nisaisom, THA
3. Suvi Mikkonen, FIN

Miehet -68kg
1. Servet Tazegul, TUR
2. Rohullah Nikpah, AFG
3. Mohammad Bagheri Motamed, IRI
3. Martin Stamper, GBR

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti