perjantai 10. elokuuta 2012

Pation puolelta

Saunahuone alkaa hiljalleen jäähtyä. On aika siirtyä pation puolelle nautiskelemaan jälkilämmöstä. Samalla poksautetaan auki seuraavan kisapäivän ennakkoasetelmat.

Perjantai 10.8.2012


11:00 -67N

Seham Elsawalhy, EGY (1) - Elin Johansson, SWE

Päivän avausottelussa kohtaa hyvin samankokoiset ja -oloiset naiset. Edellisen kohtaamisen voitti Johansson lukemin 11-2. Ottelu alkaa tasaisesti, mutta ruotsalainen ottaa monipuolisempana ottelijana nopeasti ohjat käsiinsä. Johansson päihittää Elsawalhyn muutaman pisteen erolla. Ruotsalainen kampittaa niukasti myös seuraavan kierroksen vastuksen, häviten lopulta Iso-Britannian Stevensonille selvästi. Britti puhisee kultaan saakka, ja Johansson pronssikierteen kautta mitalikorokkeelle. 

Voittaja: Elin Johansson, SWE

11:15 -80M
Ramin Azizov, Aze (1) - Steven Lopez, USA

Ennakkoasetelmiltaan huikean klassinen avaus miesten alle 80-kiloisille. Nuori Azizov on maailmanrankingin kärjessä ja kisojen ikäpresidentti Lopez voittanut kaiken, moneen kertaan. Azeri on nykyottelun perusesimerkkejä, ja pitää nopealla, oivaltavalla tyylillä jenkkiä pihdeissä. Polvenroikotuksen kantaisä ei tilanteesta hätkähdä, vaan saa rytminvaihdoilla lopulta Azizovin polvilleen niukalla piste-erolla. Lopezilla on aina ollut hankaluuksia samankokoisten tai itseään pidempien ottelijoiden kanssa, niin nytkin. On kiinnostavaa nähdä millaiseksi päivän varoituslinja muodostuu. Azerilla on tapana kaatuilla toistuvasti tekniikoidensa jälkeen, etenkin jenkin tyylistä paineistajia vastaan.

Lännen Lopez soittaa vielä yhden kupletin laulukirjaansa ja nousee entistä selkeämmin lajilegendaksi. Voittaminen vaatii nälkäistä ottelua ja sopeutumiskykyä. Jälkimmäistä jenkillä on, ruokahalun näemme alkupalojen aikana. Azizov potkii itsensä pronssille.

Voittaja: Steven Lopez, USA

11:30 -67N
Sousan Hajipourgoli, IRI - Carmen Marton, AUS (8) 

Tasaisen ottelun mielenkiinto kohdistuu Iranin naisen tyyliin ja tasoon. Marton on kokenut kehäkettu, mutta lopulta kepeäjalkaisempi ja palavasilmäisempi iranilainen vie ottelun. Tekniikat ja ottelutyyli ovat kummallakin hieman rakeisia. Hajipourgoli kompuroi toisella kierroksella Ruotsin Johanssoniin ja poistuu vaivihkaa kaaviosta tasaisen ottelun jälkeen.

Voittaja: Sousan Hajipourgoli, IRI

11:45 -80M
Rasul Abduraim, KGZ - Mauro Sarmiento, ITA (8)

Ottelun juoni on selvä. Alkutunnustelujen jälkeen Sarmiento kuittaa voiton selkeällä piste-erolla. Huomattavasti lyhyempi Abdurain aiheuttaa italialaiselle alussa jonkin verran hankaluuksia nopeutensa vuoksi. Sarmiento saa kuitenkin asemoitua hämähäkinraajansa ja varolankansa sopiville etäisyyksille. Kirgiisi ottaa vastaan useampia kohotuksia yläviidennekseensä. 

Italialaisen kohdalla voitontahto ja tekemisen riemukkuus ratkaisee turnauksen luonteen. Sarmientolla riittää kumpaakin ainakin yhden ottelun verran. Toisella kierroksella Lopez ottaa italialaisesta olympiarevanssin ja voittaa muutaman pisteen erolla. Pronssikaaviossa Sarmiento saa nokkaansa selvin lukemin Azerbaidzanin Azizovilta. Azeri käynnistää näissä kisoissa uuden aikakauden miesten alle 80-kiloisissa.

Voittaja: Mauro Sarmiento, ITA

12:00 -67N
Nur Tatar, TUR (5) - Andrea St Bernard, GRE

Turkkilainen ottaa ensimmäisellä kierroksella helpon voiton. Kehittyneempi peliäly ja lahjakkuuden voitelema fysiikka ratkaisevat ottelun. Piste-ero nousee kolmannessa erässä kahteentoista. Toisella kierroksella Tatar taistelee upean trillerin Sarah Stevensonin kanssa, häviten lopulta niukasti. Turkkilainen etenee pronssikierteessä, päihittäen ensin Yhdysvaltojen McPhersonin ja mitaliottelussa Korean Hwangin. Tatar saa pronssia.


Voittaja: Nur Tatar, TUR

12:15 -80M
Nicolas Garcia Hemme, ESP (5) - Yousef Karami, IRI

Karamilla oli mahtava putki päällä ennen Olympiaturnausta. Iranilaisella on myös tukeva niskalenkki Garcia Hemmestä. Edellisessä kohtaamisessa iranilainen vei voiton selkein pistein. Mikään ei ole muuttunut siitä. Nopsajalkainen espanjalainen juoksee miinaan toisensa jälkeen. Reviiriymmärryksen mestari Karami ei anna Garcia Hemmelle mitään todellisia mahdollisuuksia ottelun aikana. Selvä pistevoitto iranilaiselle.

Seuraavaksi iranilainen voittaa brittien Lutalon. Klassikko-ottelun Lopez-Karami hän puolestaan häviää niukasti. Pronssikaaviosta nousee lopulta iranilainen pää, mitali rinnuksilla.

Voittaja: Yousef Karami, IRI

12:30 -67N
Paige Mcpherson, USA - Sarah Stevenson, GBR (4)

Sarah Stevenson vie avausottelunsa selvin lukemin. Kultamitalinnälkä ja kotikisahurmos antaa lisäsiivet aluekontrollin ja taito-ottelun ekspertille. Mcpherson on hyvässä kunnossa niinikään, mutta vain varjo Stevensonin vierellä. Ottelu päättyy selkein lukemin. Britti kurmuuttaa koko vastaantulevan porukan ja jenkki etenee pronssikaavioon. Turkin Tatar antaa Mcphersonille päivän toisen löylytyksen. 

Voittaja: Sarah Stevenson, GBR

12:45 -80M
Farkhod Negmatov, TJK - Lutalo Muhammad, GBR (4)

Brittien valintakohun keskellä Olympiaturnaukseen valmistautuneen Lutalon päivän vire ratkaisee ottelun voittajan. Onko palikat kohdallaan, vai sortuuko Lutalo yliyrittämiseen tai liialliseen varovaisuuteen. Uskon että britin pää on kylmä, kaikesta huolimatta. Räjähtävän nopea ja taitava Lutalo kohtaa Tadžikistanin Negmatovin. Rakeisella ja nykytyyliä vain päälleliimauksen verran omaavalla tadžikilla ei ole ottelussa mahdollisuuksia. Lutalo vie voiton toisessa erässä kahdentoista pisteen erolla.

Seuraavassa ottelussa britti kohtaa Iranin Karamin. Lopputuloksena niukka pistetappio ja Karami jatkoon.

Voittaja: Lutalo Muhammad, GBR

13:00 -67N
Kyung Seon Hwang, KOR (3) - Ruth Gbagbi, CIV 

Norsunluurannikon Gbagbi saa reilusti nenillensä ottelussa. Laiskajalkainen korealainen pitää pelikirjan kädessä ja toimittaa haluamansa pisteet tililleen. Yläviisariakin heilutellaan ahkerasti. Ottelu saattaa loppua ennen aikojaan.

Hwang etenee kaaviossa aina semifinaalikierrokselle saakka. Loppuotteluun menee niukkapisteisen voiton jälkeen Kanadan Sergerie. Pronssiottelussa korealaista muiluttaa Turkin Tatar. Hwang poistuu turnauksesta ilman mitalia. 

Voittaja: Kyung Seon Hwang, KOR

13:15 -80M
Abdelrahman Ahmed, EGY (3) - Tommy Mollet, NED

Kokemus ja nuoruus kohtaa jälleen kerran miesten alle 80-kiloisten ensimmäisellä kierroksella. Sarjan kääpiöt kohtaavat toisensa. Hollannikkaat egyptiläisen pääsuojaan kopisten reviirimestari Mollet vie ottelun kahdentoista pisteen erolla. Abdelrahman ei pääse missään vaiheessa käsiksi Molletin liikevariaatioihin ja aluekontrolliotteluun.

Toisella kierroksella Mollet kokee niukan tappion Kanadan Michaudille.

Voittaja: Tommy Mollet, NED

13:30 -67N
Hoang Dieu Linh Chu, VIE - Helena Fromm, GER (6)

Oppikirjaottelija Fromm on ennakkosuosikin roolissa. Kokemus, peliymmärrys ja fyysiset ominaisuudet vievät voiton Vietnamin Hoangista. Naisten edellinen kohtaaminen päättyi saksalaisen selkeään pistevoittoon. Tällä kertaa roolit eivät muutu, Frommin ainoa kompastuskivi voi olla pienen ylimielisyyden rippeen tuoma herpaantuminen keskittymisessä. Lopputuloksena kuitenkin selkeä lattianpesaisu Hoangilla.

Toisella kierroksella Fromm häviää Korean Hwangille, ensisijaisesti jännityksen tuoman epäröinnin vuoksi.

Voittaja: Helena Fromm, GER

13:45 -80M
Arman Yeremyan, ARM - Sebastien Michaud, CAN (6)

Asetelma on mielenkiintoinen. Vastakkain ovat tummakulmainen ja nopeasti räjähtävä voimaottelija Yeremian ja insinöörimäisen rauhallinen laskelmoija Michaud. Kanadalainen on parhaimmillaan kohdatessaan Yeremyanin kaltaisia ottelijoita. Armenialainen herpaantuu saamattomuuteen ja siihen ettei löydä oikeita etäisyyksiä. Virheet napsii tililleen Michaud.

Toisella kierroksella Michaud voittaa alankomaiden Molletin huikeassa taistelussa. Pronssiottelussa Iranin Karami kävelee lopulta Kanadan pörröpään yli mitalikorokkeelle.

Voittaja: Sebastien Michaud, CAN

14:00 -67N
Gulnafis Aitmukhambetova, KAZ (7) - Franka Anic, SLO

Kazakki Aitmukhambetova on kokenut tappion lähes kaikille sarjassa mukana oleville. Piste-erot eivät eivät olleet mitenkään mairittelevia. Slovenian Anic on parantanut hieman juoksuaan kohti Lontoon turnausta. Kahden keskiverto-ottelijan taiston vie nimiinsä Slovenian Anic.

Seuraavassa ottelussaan Kanadan Sergerietä vastaan ei Anicilla ole mitään mahdollisuuksia. Ohjausottelun ja paineistuksen osaaja Sergerie vie Anicia haluamallaan tavalla. Kanadalainen polkee loppuotteluun saakka. Pronssikaaviossa sloveeni saa täysimittaisen jatkokäsittelyn Azerbaidzanin Azizovalta, häviten ottelun ennen täyttä aikaa. 

Voittaja: Franka Anic, SLO

14:15 -80M
Sebastian Crismanich, ARG (7) - Vaughn Scott, NZL 

Argentiinan Crismanich on kohtalaisen ennakkoluuloton ja taitava kisaaja. Nykyottelun oivalluksen syvään viilletty ymmärrys ja oivallus puuttuu silti vielä. Tämän vuoksi kohtaaminen Uuden-Seelannin Vaughnin kanssa äityy tiukaksi rouhimiseksi. Luunkappaleiden joukosta nousee voittajana argentiinalainen.

Toisella kierroksella Crismanich häviää Afganistanin Bahawille, joka etenee loppuotteluun saakka. Pronssikierteessä argentiinalainen voittaa ensin Marokon Chernoubin, ja kokee sitten karvaan tappion Azerbaidzanin nälkäiselle Azizoville.

Voittaja: Sebastian Crismanich, ARG

14:30 -67N
Farida Azizova, AZE - Karine Sergerie, CAN (2)

Naisten sarjan ehkä kiinnostavin ensimmäisen kierroksen ottelu on luonteeltaan tarkkaileva. Kakkossijoitettu Sergerie hävisi Azizovalle Bakun maailmankarsintaturnauksessa pistein 2-1. Tällä kertaa kanadalainen on lukenut läksyt. Hän tuo kentälle sellaisen taktisen patteriston, josta Azeri ei selviä. Taitava Azizova pitää kuitenkin yllättävillä rytminmuutoksillaan piste-eron niukkana. Sergerie voittaa kuitenkin ottelun.

Kanadalainen taktikoi itsensä finaaliin saakka. Loppuottelussa Sarah Stevensonin tekninen oivaltavuus ja luovempi ottelutyyli vie voiton. Sergerie pokkaa hopeaa.

Voittaja: Karine Sergerie, CAN

14:45 -80M
Nesar Ahmad Bahawi, AFG - Issam Chernoubi, MAR (2)

Kokenut afgaani Bahawi ottelee taiten, tosin välillä hieman epäröiden. Nikpahin pronssin innoittamana taituri naputtaa selväpisteisen voiton Marokon Chernoubista. 

Seuraavalla kierroksella Bahawi kaataa Argentiinan Crismanichin. Välierässä tulee vastaan Kanadan Michaud, jonka afgaani myöskin pesee. Voitto tulee ensisijaisesti oivaltavammalla, taitavammalla ja uskaliaammalla ottelutyylillä. Loppuottelussa Steven Lopez ei anna helpommasta lohkosta purjehtineelle afgaanille mahdollisuuksia. Myrskytuuli riepottelee Bahawin hopealle.

Voittaja: Nesar Ahmad Bahawi, AFG

Naiset -67kg
1. Sarah Stevenson, GBR
2. Karine Sergerie, CAN
3. Nur Tatar, TUR
3. Elin Johansson, SWE

Miehet -80kg
1. Steven Lopez, USA
2. Nesar Ahmad Bahawi, AFG
3. Yousef Karami, IRI
3. Ramin Azizov, AZE

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti