maanantai 7. toukokuuta 2012

Dollari nokkiin


Tuimailmeinen, maineen marinoima katse sai ensipelurin huokaisemaan. Arvokisatutinassa osa korteista tipahti sormien välistä pöydälle jakajan nostaessa kätensä. Kokenut ammattimies luki tilanteen nopeasti.

- Siltasen Simo pääsi melkoiseen pyöritykseen ottelussaan, vai mitä Aatos? Grgic ja EM-kisa on paha yhdistelmä kenelle tahansa, se nähtiin taas.
- Katselin sitä itsekin. Ottelun lopussa Lahden mies sai kuitenkin rankaa suoraksi ja täräytti pari komeaa pistettä. Liian myöhään tällä kertaa, mutta toivottavasti nikamat on jatkossa samassa asennossa.
- Näin on. Kyllähän se taktiikkapuoli vielä pientä pintahiontaa kaipaa. Siihen sitten itsevarmuuden lakka päälle ja hyvä tulee.
- Niin aina Voittoseni.

Pankkiiri luotti peliinsä. Kädessä oli silti liikaa silppuja. Ensimmäinen märkäkorva kaatui osittaiseen bluffiin helposti. Jakajan lippa avasi toisen kierroksen. Selvästi edellistä kokeneempi vastustaja pisti dollarin, kaksi nokkiin. Pankkiiri kanitti arvometallinsa, tälläkin kertaa.

- Ei ollut Kostiainenkaan kuin ennen. Nyt hänet nähtiin arvokisoissa rennompana kuin koskaan, mutta santaa oli jäänyt hieman liikaa saappaisiin. Ukrainan Levinchuk kaatui että heilahti ensimmäisellä kierroksella. Mielestäni se oli hyvännäköistä touhua, vaikka viran puolesta vähän epäilyttikin.
- Olihan se slaavi B- tai C-luokan vastus kuitenkin. Kävi sitä silti minullakin mielessä, että hyvä on startti ja lohko ennalta helppo. Vaan sitten tuli se Venäjän mies. Mikä lie. Ei pitänyt olla kovin luu sarjassa. Perskatti.
- Ei pitänyt ei. Jälkiä nuuskiessa pitää todeta että oltiin pihalla kuin Kummola. Kaveri voitti viime vuonna toistamiseen nuorten Euroopan mestaruuden. Tällä kertaa tuli sama mitali aikuisten sarjoista. Huikea kaveri, menee varmasti vielä pitkälle maailman tasollakin.
- Aivan varmasti. Ei ihme ettei kurssi pitänyt Lohjan Pankkiirilla. Alussa peli oli hyvin näpissä, toisessa erässä alkoi sitten sakata.
- Juu, näin kävi. Paine kattilassa laski ja jalat alkoi painaa. Katastrofiin ei tarvittu kuin muutama lähtö hieman liian suorilta jaloilta ja liian kaukaa. Sirazhov sanoi spasiba ja siirtyi selkeään pistejohtoon. Juhon eväät oli siinä vaiheessa syöty. Lopussa Kostiainen pisteli vielä ihan näyttävää ripaskaa, mutta venäläinen ei hämmentynyt. Voitti ottelun ja meni lopulta päätyyn saakka.
- Huimaa.
- Mitäs luulet, vieläkö lohjalaisella on paukkuja tuleviin turnamentteihin?
- Aivan varmasti, ainakin harrastusmielessä. Tulokset saattaa jopa parantua rentouden kautta.

- Mitäs nyt, jäikö koko kisoista käteen mitään muuta?
- Mielestäni laji nosti viihdyttävyysarvoaan näissä kisoissa huikeasti. Luovan ottelutyylin hahmot jäivät erityisesti mieleen. Cook, Harvey ja muut britit, Tazegul, Magomedov, Kotsis, muutama muukin. Siinä on tulevaisuuden nimiä, kautta kamelinselän.
- Nuohan ne mieleen jäi minullekin. Pragmaatikkona muistissa on tosin myös puhtaan älykkäät ottelijatyypit, aina Zaninovicista Gonzaleziin. He käyttävät kovalla teholla hyväkseen omaa, ajoittain hieman rajallistakin osaamistaan. Tämän päivän menestyjiä ehdottomasti.

- Entäs suomalaiset?
- Vanhat mestari kompuroivat, tuoreissa naamoissa oli valonpilkkeitä. Pari kappaletta Lahtista jäi erityisesti mieleen, taidollaan ja itsevarmuudellaan.
- Juuri noin. Yleisesti suorituksista näkyi pieni epävarmuus ja identiteetin puute. Niille pitää tehdä jotain jos menestyä aiotaan.
- Kyllä, ja virkamiesviisastelut pitää jättää sikseen ja keskustella lajista porukassa.
- Ja nauttia!
- Niin aina.

Peli päättyi. On aika putsata pöytä ja sekoittaa pakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti