torstai 3. toukokuuta 2012

Torstain pikaennakko Esson baarista


Tuomas kalautti ovesta. Pieni kahvi pullakulmalla kuten aina. Suhivihi katse karkaili salin nurkkiin, pöydässä tuttu sparrikaveri muikautti puolinaurua.

- Hallootapäivää! Mitäs isäntä?
- Mitäs sitä, EM-turnausta palastelin harmaassa.

- Se olisi Tullin Teemu tänään hiki otsalla. Ans kattoo kuin käy?
- Näin on. Trajkovic on kova luu, nopea, nuori ja nälkäinen. Nappaillut hyviä päänahkoja viime kisoista.

- Kyllä Teme hänet hoitelee, muistaa vaan ottaa heti alusta hyvän paineen ja ohjauksen. Siitä sitten nopeasti ratkaisut kulmiin, niin ettei nopsajalkaisella slovenialaisella ole periaatteessa kuin yksi suunta liikahtaa. Liipasin valmiiksi, etäisyys sopivaksi ja homma käy kuin rajuilma.
- Juu juu, viimeksihän Heino ei oikein löytänyt sopivia etäisyyksiä missään vaiheessa. Hän ajelehti lautalla, jossa konduktööri-Trajkovic kapteeninlakki päässä kuittasi maksun useammastakin edestakaisesta matkasta.

- Missäköhän kunnossa Konalan vasara on? Pitäisi varmaan olla vihta valmiina, viime kerran löylyt muistaen.
- Eiköhän se pitkä suksi luista, jos kerran treenattu on. Vastus on varmasti harjoitussalia nähnyt, Lontooseenkin on matkalla.
- Hiukan näytti Heinon jalka silti painavan Nurmijärvellä.
- Ote oli kuitenkin rennompi, uskon sen ratkaisevan paljon. Pitkän miehen pitäisi pystyä sopeutumaan tilanteeseen paremmin kuin koskaan aiemmin. Vaikka se ei hänelle olekaan lahjakkuuden kovin ominaisuus.

- Kaavio näytti makealta. Slovenian pelimies on vielä märkäkorva, ja Heinon lohko on finaaliin saakka huomattavasti helpompi.
- Nohnoh, vaikka toisessa laarissa onkin vonkaleet Basile, Gentil, Tanrikulu ja Nikolaidis, niin en silti laskisi Trajkovicia, Kuznetsovia ja Babicia ihan vasemman jalan miehiksi. Sarja on kokonaisuudessaan koko kisan kovimpia, ellei kovin.

- Tuleeko voitto?
- No jos ei voittoa, niin ei kai rukkasiakaan.

Tuomas nieli loppumustan ja nyökkäsi pystyyn. Mielessä epävarmuus ja jännitys, toiveen pilkekin. Sparrikaveri jäi itsevarmasti hymyillen pöytään. Kyllä Teme hoitaa, hän mietti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti