perjantai 4. toukokuuta 2012

Soitellen sohimaan


Aatos naputti kuumeisesti numeroa älykäiseensä. Päässä kihisi termiittiparvellinen ajatuksia jotka piti vuodattaa sopivaan maaperään.

- Tuut, tuut, tuut… Tämä on Tuomaksen vastaaja, jätä viesti äänim…
- Aatos tässä terve, Iso-A, hähähä, mitä onko paha paikka? Eikun sitä mä tässä vaan lähdin soittelemaan, että satuitko katsomaan eilen EM-kisoja. Melkoiset potkiaiset sanon minä! 

Sormet rummuttivat epärytmistä jakoa puheeseen. Helmasta hieman lysmyyntynyt Corolla kääntyi moottoritien rampille.

- Mitähän se Konalan Vasara oikein mietti astellessan ohjaamon sijasta turistiluokkaan? Häh. Näkihän sen jo kilometrin päästä että Trajkovicillä oli vanha merikartta kädessä. Sillä se sitten luovi helposti voittoon. Ottelun jälkeen tuli pakottava tarve vuokrata Poliisiopisto 2, pidin kuitenkin hatusta kiinni. Onneksi.

- Heino oli kyllä teknisesti lukenut läksynsä. Ei se vaan oikein saanut ohjausottelun, tilakontrollin ja rytminmuutoksen suitsia käsiinsä. Nykytyylin ottelijana slovenialaisella oli helppo loimia ja taluttaa Myyrmäen Härkä pilttuuseen. 


Suunkiri tiristyi Aatoksella lähes ääreensä. Huulenparrun reunaviivasta sihahti aika ajoin perhana pihalle honkkelehtimaan. Pasilan torni ponnisti horisonttiin.

- Onneksi silti tuli tarkattua lähetys loppuun saakka. Mites ite? On se Magomedov vaan melkoinen äijänkäppyrä, eikö mitä?! Seitsemässä perättäisessä EM-kisassa mitaleille, ja neljästä viimeisimmästä kultaa. Loppuottelussa 13-1. Jos olisi hattu niin nostaisin päästä, venäläinen taitaa sopeutumisen aikaan ja paikkaan. Mago hurjastelee aina vauhdilla päätyyn, antaa muiden selittää säännöistä, liukkaista alustoista ja tuomarin vääränvärisistä pöksyistä.

- Ja entäs miesten raskaimmat sitten! Siellähän oli aivan eri tapit mitaleilla kuin piti. Vetoihin meni vaimon kesäkolttu, mutta oli se sen arvoista! Himmeämpilamppuiset kilkkasivat toisiaan kilpaa heti alkukierroksilla, ei näytä pitkänlaiskat siimat enää vetävän saalista. Saksan mies oli ainoa kaksimetrinen kenen ottelu oli nykymittaista. 
- Olihan se Ranskan Harnoiskin ihan kelpo suihkija, kohotti vaikka vastus ei aina ihan tähtäinristikossa ollutkaan.

Kumijalka yskähtää konttorin pihaan. Aatos puuskahtaa ovea auki, mutta uuvahtaa vielä hetkeksi takaisin nahkapenkkiin.

- Niin, tänään olisi tulikasteessa se nuori poika, Lahtinen. Toivottavasti on terveen kirjoissa ja mieli vahvana. Aktiivisesti saisi omaa otteluaan toimittaa.
- Serbialaiset on peliä ymmärtävää sakkia. Rabasovic on myös nuorukainen, vaikka ollut jo mitaleilla isojen poikien avoimissa. Voittomahdollisuudet on vetomiehen vihkossa 20-80. Grilli kesäksi olisi kiva, mutta Suomen lippua tietysti liehutetaan.

Mies pohtii hetken vakavana.

- Kun kerran potkaisee, niin siinä pitää olla pisteen tekemisen meininki!

- Olihan taas mukava jutella. Soitellaan, Tuomas, kun sattuu seuraavan kerran kohilleen. Terveiset sparriporukalle ja muillekin tutuille.


Hikinen kämmen ja korva eroavat toisistaan vaikeroiden. Aatos tamppaa ovelle tyytyväisen terhakkana. Maailma on taas vähän selkeämpi paikka.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti