perjantai 4. huhtikuuta 2014

Pikavoitto: Vähän Nurtsia etupeltoon

Valmentaja ponnahti ilmaan vuodesohvaltaan. "405!!?", huusi terävöitynyt olemus. Mies laski älykäikäleensä lasipöydälle ja läpsäytti läppärinsä toimintavalmiuteen yhdellä kamppailullisella käden heilautuksella. Vielä hetki sitten raukean unelias hahmo naputti nyt jo kiivaasti näppäimistöä. Hengästyneenä Voitto Suomalainen katseli rivejään.

405 osanottajaa! Ajatuksia virtaa solkenaan kuin ilmoittautumisia Taekoplaniin. Pitkämatkalaiset saavat varata kisapäivää varten tuplaten niskatyynyjä ja lavitsoja. Lähiseudun parkkipaikat ovat todennäköisesti kiroiltu loppuun jo ennen ensimmäisen tahinan alkua. Kuinka paljon ruokahuolto on arvannut tilata tillilihaa kanttiiniin, tuomareille pitää ainakin olla riittävästi voipottua ja papujuomaa. Lähimarketti pelastaa loput. Kotimatkalla aurinko tuskin häikii kovin pahasti.

405 osanottajaa. Se on riemastuttava määrä kisaajia. Vaikka joukkoon mahtuu pari näpyttelyvirhettä ja kourallinen tuplaosallistujia, mieli maalailee innostuneena taivaanrantaa. Tämä sadevesi valuu hedelmällisenä tulevan menestyksen maaperään. Poikien D2 -35 sarjassa on 16 saappaanvartta mittaamassa kamppailukykyään. E1-26- poikia on yhdeksän. Toivottavasti näistä lukumääristä ja aineksista saadaan paistettua räiskyvä ilon ja taidon pyttipannu. Se ruokkisi lajitovereiden menestyksen- ja harjoittelunnälkää pitkään.

Nurmijärvellä on mukana melkoinen jokeripakka virolaisia ja ruotsalaisia taistelijoita. On kiinnostavaa nähdä kuinka härmänhuitojat selviävät kansainvälisistä haasteista. Uskon, että suomalaiset pärjäävät hyvin. Aloittelijamiesten yli kasikympissä on yhdeksän osanottajaa. Siinä on jopa pieni mahdollisuus rakentaa siltaa Heinosta huomiseen. Ainakin voimme saada jatkossa miesten liigasarjojen yläluokkiin miellyttävän määrän vankkajalkoja.

Liigasarjoissa kadetit, nuoret ja aikuiset tarjoilevat todellista superviihdettä. Kadettien kevyimmissä painoluokissa sormet eivät riitä laskemaan kaikkia kiinnostavia kohtaamisia. Nuorissakin on liuta jo ennalta hykerryttäviä matseja. Miesten viiskaseissa Viron Galaktinen tulee räppäämään melkoisen rähinän tuplillaan. Kuuskolmosissa on useampikin voittajasuosikki. Siitä vaakaviisaria tappiin saakka seuraamalla riittää silmänmukaista jokaiselle. Naisten sarjoissa on taas runsaslukuinen ja tasavahva sakki kasassa. Tämä turnaus viihdyttää jo etukäteen.

405 osanottajaa. Tuomarit. Pysykää vahvoina.

"Huh, viime hetkessä, 359!", Voitto Suomalainen puuhkaisi. Hän alkoi innostuneena laskemaan yhtälöitä ja todennäköisyyksiä, pakaten samalla kisakassiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti