tiistai 29. huhtikuuta 2014

Päävalmentamo: Bakun aikakirjat – EM2014, osa 1

Päävalmentamo keskittyy seuraavan viikon Taekwondon EM-kisoihin. Bakun aikakirjat kertoo vapaamuotoisen rehellisesti kisatapahtumista ja taustoista, tunnelmista ja tulevasta. Sitten matkaan.

Maanantai 28.4.2014
Aamupäivä on puolittaista hässäkkää. Puhelin soi ja sähköpostin viestiääni koteloituu korvamadoksi. Matkalaukkukin tuijottaa tuomitsevan puolityhjänä, kun kävelen sen ohi. Onneksi tukijoukot pelastavat päivän ja kaikki tarvittava on valmiina ajoissa. 

Joukkue tällää puoli viideltä lentokentällä. Tunnelma kumpuaa hymyjä, kuulumisia, odotusta ja vatsan kurinaa. Tasapaino on vakaa, hötkyilyyn ei sorru kukaan. Verkkatakkien jaon jälkeen otsa kirpoilee hikeä. Matka-asu on melkoinen pätsi. Joku keikuttaakin takkiaan kepeästi repun nenässä.

Turkin lentoyhtiö tarjoaa hyviä hetkiä. Ruoka on maittavaa ja elokuvat viihdyttäviä. Pieni viive aikataulussa ei haittaa. Viimeinen siivu Istanbulista Bakuun on hieman nihkeämpi. Joku Hellaan laakeri laittaa töhötintä täysille aina kun silmäripset saksaavat ristiin. Kaulaliina on tarpeen. Ihme kooho.

Lopulta laskeudutaan Bakuun. Olo on väsynyt. Viisumihärveli imaisee viimeisetkin mehut. Käsinkirjoitetut lupakirjat kannattelevat joukon kaupungin puolelle. Katse kaventuu viivaksi. Mad menin tunnari täyttää pienen, vapaan tilan tietoisuudessa.

Smog gets in your eyes.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti