tiistai 22. huhtikuuta 2014

Päävalmentamo: Tuoreista rukkasista

Päävalmentamo on Hollituvan uusimman osion nimi. Se on ensisijaisesti jonkinlainen maajoukkuevalmennuksen ajatushautomo ja kiinnostavia ajankohtaisuuksia pohdiskeleva taustakääre. Tarkoituksena on myös avata virallisten asioiden taustoja ja tiloja. Joskus virtaan saattaa pulahtaa joku epävirallisempi tiedotekin. Suomen Taekwondoliiton kotisivuilta löytyvät kuitenkin kaikki virallisemmat informaatiopläjäykset.

Aluksi
Laitoin Suomen Taekwondoliiton päävalmentajan saappaat jalkaan kuravesipäivänä 1.4.2014. Alkumatkasta olen ensisijaisesti kirinyt kiinni liikkeellä olevaa junaa. PM-joukkueen nimeämiset, EM-joukkueen tulevaan tutustuminen ja kadettien MM-valintahärvelin ihmettely ovat täyttäneet päiviä. Tulevaisuuden suunnitelmiakin ja kalenterivarauksia on kertynyt reilu kasa, seuraavaksi on vuorossa niiden siivilöinti, stressitestaus ja käytäntöön siirtäminen. Tulevissa Päävalmentamo-kirjoituksissa tarkastellaan hieman tarkemmin kaikkia näitä kuvioita taustoineen.

Tavoitteista
Olen asettanut joitain keskeisiä yleistavoitteita alkaneelle päävalmentajakaudelle. Yksi tärkeimmistä maaleista on maajoukkue- ja liittotason valmennuksen toimintatapojen kehittäminen entistä paremmin suomalaiseen lajikulttuuriin soveltuviksi. Pyrkimyksenä on päästä yksinapaisuudesta aidosti verkottuneeseen yhteisöllisyyteen. Se on uskoakseni järkevin tapa toimia, kun tähtäämme rajatuilla resursseilla leveän rintaman kehittymiseen ja menestymiseen. Muista tavoitteista tässä vaiheessa maininnan arvoisia ovat ainakin entistä läpinäkyvämpi valintaprosessi joukkueita nimettäessä, avoimen kaksisuuntainen viestintä ja suomalaisten kisaajien menestysedellytysten yksilöllinen rakentaminen. Aatosten laarista löytyy lisäksi muitakin irtotavoitteita matkan varrelle. Tällä hetkellä piirtymässä on käytännön työkalujen ääriviivat ja toimenpidepakki tavoitteiden tueksi. Kevään ja kesän mittaan aivoitukset synnyttävät jo konkreettisia toiminnan muotoja.

Palataan asiaan syvemmin tai kevyemmin, mutta palataan kuitenkin. Keskustelen näistä ja muistakin aiheista mielelläni. Muistakaa myös, että lapion varressa on aina tilaa. :=) 

Terveisin,
Kim Sinisalo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti