torstai 14. maaliskuuta 2013

Haukkaa tulevasta

Piip piip-pi-piip piip-pi-pi, morsetti kulunut tasku vaativaa loitsua. Voitto Suomalainen sulki suunsa ja laski haukkaamattoman herkkupurilaisen pöydälle. Mietteissään hän kaivoi älyneljäkkään housujen peräpuolelta. Olet saanut viisi viestiä, luki Valmentaja ruudulta.

Viesti 1: Köpi Kallio
Terve Voitto! Tiesitkö muuten, että huutelin kalliota viime viikonloppuna Saksassa, hehheh. On se germaanien avoin vaan huikea turnaus näin tuomarin vinkkelistä, vaikka Suomi-verkkarit jäikin tällä kertaa bongaamatta. Nooh, kyllähän suomalaisetkin ehtii vielä suurustaa arvokisakeitoksensa kasaan. Vastuksetkaan eivät lue heti kaikkia vääriä pois, kun kärkkyy kisapaikoilla vähän harvemmin. Videonuuskijan lähettäisin silti kaikkiin isoihin turnauksiin. Sellaisesta toimijasta olisi taktiikkapöydässä iso riemu useammallekin.

Niin, siitä kisasta vielä vähäsen. Ottelijoita Hampurissa oli ensinnäkin kuin etelässä multaa, ainakin venäläisiä (152) ja saksalaisia (169). Itänaapuri veti lisäksi kovalla prosentilla mitaleita haaviinsa. Aikuisten painoluokissa joka neljäs metallipyörylä löytyi lopulta venäläisen kaulasta (4k-9h-4p). Lukema on huikea, mielenkiinnolla odotan mitä sillä rintamalla tapahtuu Rion valintojen lähestyessä.

Suoritusten kirjossa meikäläistä ilahdutti erityisesti nuorten, hiljattain aikuisten sarjoihin siirtyneiden naisten menestyminen (Romoldanova, Kustova, Valueva jne.). Useammalla näistä tulevaisuuden tähdistä on jo pitkä ura takana, aina kadettimestaruuksista nuorten olympiakultaan saakka. Lontoon kuningatar Jade Jones potki itsensä, Trelleborgin hutikoinnin jälkeen, takaisin kultauralle. Alkukaudesta vahvasti huhkineen ruotsinserbin, Nikita Glasnovicin, kisakone alkoi puolestaan hieman piiputtaa. Mahtava mitaliputki (Trelleborg-1., U.S. Open-3., Fujairah Open-1.) katkesi, mutta näemme hänet varmasti taas pian kukkapuska kädessä huipputurnauksen kärkikvartetissa.

Miesten painoluokissa nähtiin myös nuorten ottelijoiden vahvaa nousukiitoa. Itselle kirkkaimpana mieleen jäi se, kun Moldovan Dimitrov kaatoi Venäjän ikihongan, Magomedovin, miesten alle 54-kiloisten finaalissa. Entisen huippulupauksen, nykyisen Lentävän Saksalaisen Levent Tuncatin tuplaräpyttely ei liidättänyt alkukierroksia pidemmälle. Kiinnostavaa on nähdä kantaako miehen siivet Rioon saakka. Alle 68-kiloisissa mitaleille etenivät kivenkovat britit ja venäläismiehet (1. Stamper, 2. Nikitin, 3. Harvey, 3. Kim). Stamperista ja Harveystä tuli mieleen sellainenkin knoppi, että veijarit ovat hävinneet olympiaturnauksessa viimeisen ottelunsa samalle vastustajalle, Afganistanin Rohullah Nikpaille. Hoh, mietipä sen todennäköisyyttä kun seuraavan kerran laitat vetoja. Muista mieleenjääneistä Azerbaidzanin Ramin Azizov teki vahvan paluun kilpakentille voittaen sarjansa ylivoimaisesti. Turkin Taika-Jimin hypnoottiset pyörähdykset eivät tällä kertaa toimineet nuoreen maanmieheen, Muhammet SariinTazegul jäi pronssille. Uskon silti että olympiavoittajan alkukauden kultakohme sulaa viimeistään Meksikoon mennessä.

En vaivaa sinua enempää Saksan kisamuistoilla, vaikka tarinoita olisi blogillinen. Illan aikana pitää käsitellä vino pinkka muitakin asioita ja sitten onkin tulossa jo turnaukset Hollannissa, Belgiassa, Espanjassa ja missä muualla niitä olikaan.

Ps. Lohileipäpöydässä nähdään, kjonnee vaan iltaan! ;-)

Terveisin Köpi Kallio, liiton paratuomari.

Viesti 2: Kunkunjatke
Hyvää iltaa arvon Suomalainen! Emme ole vielä virallisesti tavanneet, mutta toivottavasti kuluvan tilaisuuden aikana pääsemme tutustumaan henkilökohtaisesti. Ajattelin lähestyä Teitä ensin tekstiviestillä, jotta saamme sulateltua jään suomalaisen luontevasti. Olen tutustunut uraanne tarkasti jo ennalta. Tässä on pieni esittely minusta ja toimittamastani asiasta.

Olen Oiva Vasuri, kansallisen Taekwondon edistämiskeskuksen (Tek) varapääjohtaja (kunkunjatke). Virastomme tarkoitus on kartoittaa, tutkia ja kehittää suomalaisen ottelutaekwondon menestystekijöitä ja menestyksen tekijöitä lajiliiton käyttötarpeisiin.

Viime aikoina olemme olleet vajaatyöllistettyjä syystä tai toisesta. Yhteistoimintamenettelyäkin on väläytelty korkeimman johdon taholta. Tämän vuoksi olemme siirtyneet aktiivisempaan markkinointiin ja luovempaan käytännön toimintaan. Toivomme tilanteemme kohentuvan ja sitä kautta suomalaisen taekwondon menestyvän.

Otimme yhteyttä, koska haluamme tehdä kanssanne yhteistyötä. Tarvitsemme erityisesti sisältösparraajaa muutamaan asiakokonaisuuteen. Tässä alustavasti pohtimiamme otsikoita: Harjoituksellinen kehikko – näkemyksellisen intohimon problematiikka valmennuksessa, erityisesti vuoropuhelu pedantin harjoitetoteuttamisen kanssa. 2) Tavoitehattarasta urheilijaihanteen kirkastamiseen. 3) Valmennusohjelmalähtöisen harjoittelun vaaran paikat. 4) Edellä mainittujen lisäksi on vielä pari ohuempaa tutkimuslinjaa. Palataan näihin tarkemmin keskusteluissa.

Toivomme, että koette asian tärkeäksi. Yhteistyö on ainoa reitti laaja-alaiseen kansainväliseen menestykseen. Muu on mielestämme haihattelua ja ainostaan nyrkin puimista pienellä, syrjäisellä karikolla.

Ystävällisesti,
Oiva Vasuri, Kunkunjatke yrityksessä Tek

Viesti 3: Tiit Sagim
Tere õhtut! Sitä vaan, että milloinka saadaan Voitto taas meidän luokse. Viime leiristä on aikaa ja kisakausi lähestyy pian. Olisi kamalan mukavaa, jos saisimme taas sellaiset yhteisharjoitukset tehtyä. Pojilla ja tytöillä on kova mitalijano kurkussa. Sitä hyökkäämista vaan pitäisi kehittää, että miten sitä tekisi. Nyt se tuntuu niin kovin hankulilta kaikille. Saa tehdä muutakin, tiedän että Voitolla on korvantakusessa vaikka mitä jippoja.

Laitoin avoimet liput jo terminaaliin, joten tule koska vaan. Laita viestiä mun telefooni, kun keikut Läänemerellä.

TiitSagim. Kolleeg.

Viesti 4: Pädimies
Morjens, mitäs irl-legenda! Sendin sulle feissaripyynnön tälleen karusti tekstarilla, kun kuulin että olet enempi vanhan liiton analogimiehiä. Näpäytäs kuitenkin netti päälle pikimmiten ja hyväksy mun kaverikutsu. Jesjes!!

Mun uudessa profiilissa sä pääset tsekkaamaan meidän salin viimeisimmät treeniklipit, saa ja pitää peukuttaa muuten! No ei vaan, lolled, mut jos tykkää ni sit tod. Mä koitan jatkossa saada sinne jotain huikeita otteluvideoitakin, ja sitten analyysivinkkejä ulkomaisista hojotyypeistä. Haluuks tulla mukaan meidän verkostoon ja antaa jeesiä. Tietysti sä haluat, mä lisään sut saman tien yhdeks adminiks. Jes! Sä oot huikee hahmo, mä tiesin sen, vaikka ei olla edes missään tsäteissä vielä juteltu, saati digattu toisiamme fiideissä.

Sit sinne feissiin päivitetään tietty ihan pakolliset hassut linkkivinkit, makeimmat sivupotkukuvat ja tietty mystisimmät mietelauseet, jotka shopataan johonkin fantsuun kuvaan. Sulta löytyy varmaan noita juttuja pilvin pimein. Mut jes hei, ei mulla oikein midist muuta. Moimoimoimoi!!!
Ps. Nettimisiin!
Ps2. Et ollut vielä hyväksynyt mun kutsua, mut oot silti ihan jees, muista silti! ;) :D
T:Pädimän

Viesti 5: Aslak Mäystin
Kah valkunnatku, lompsauthaphas se kaphula jo perstaskhun jat astupha pöythän. Ois juthun päälhä Loviisan turnamenthin täkyt. Tarvithais asjamiehen arvuu tuloksistha. Laitethan Pitkän kansha tokhakullat sikiämhän. Jothen alaphas laulaa hevosseisonthamiesthen konthuurin kuplethit!
A (E)

Voitto Suomalainen sulki matkaviestimensä. Ajatus saavutti sanan. Valmentaja tiesi mitä pitäisi tehdä ja missä järjestyksessä. Hän tapasi taipaletta Mäystimen ja Pitkän pitkään pöytään, viheltäen virnuhuulin kolmetoista säveltä Tárregaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti