torstai 2. toukokuuta 2013

Mitalisadetin räpsyttää

Brändi oli rutussa ja aikansa elänyt. Se sai kultapossukerhon vakavaksi. Verevimmät veteraanit ja mielensalamat oli kutsuttu myrskyämään asia kirkkaaksi. Apeat porhot halusivat nähdä elinvoimaisen idean.

Oiva Vasuri, Kunkunjatke
Tervetuloa tähän pienimuotoiseen tapahtumaan. Laitoin teille kaksi viikkoa sitten kutsun ja ennakkomuistion, toivottavasti olette tutustuneet siihen. Tässä joka tapauksessa vielä pieni kertaus. Päämieheni pitää Pohjoismaiden mestaruuskisoja monin tavoin tärkeänä tapahtumana. Hän, tai he haluavat synnyttää kuihtuneesta juuresta raikkaan ja komean kukinnon. Tarvitsemme Teitä puutarhureiksi. Mutta mennään järjestyksessä, toisin sanoen antakaa ensin tulla sensuroimattomat ajatuksenne aiheesta. Nauhoitamme kommentit ja teemme niiden pohjalta lopullisen ehdotuksen Liit..., siis Päämiehelle. Krhm. Noniin. Aloitetaan.

Tuomas
Noh, tänä vuonna mitalisadetin räpsyttää koko ottelusakin karpaloille, eli mikäs meillä on hätänä. Vain kuudessa sarjassa 50:stä kaikki painoluokan osanottajat eivät saa mitalia. Meillä on jo nyt tiedossa kahdeksan varmaa suomalaiskultaa. Turnaukseen osallistuu yhteensä 144 ottelijaa ja heistä 135 saa mitalin.

Toisin sanoen urheilijat ovat mielissään, seurojen taustaharmaat sukivat viiksiään myhäillen ja paikallislehdetkin saavat lisää potku-uutisia. Kaikilla on kivaa. Ei tätä kannata sen enempää pohtia, tehdään vain samaan tapaan jatkossakin.

Jos taas oikein hakemalla haetaan muutosta, niin Suomen ja Pohjoismaiden mestaruudet voitaisiin takoa yksin häpein, kertamustelmilla. Aamupäivän SM-finalistit jatkaisivat iltapäivällä PM-sarjoissa. Joillekin se tarkoittaisi vain uusintaottelua saman, tutun vastuksen kanssa, mutta parhaassa tapauksessa kisaaja pääsee starttimäärissä jo arvokisamitallekin. Se ei ole ihan vähän se.

Voitto Suomalainen
Kaikenlaiset kesän kynnyksellä keikkuvat leirit, festivaalit ja höpöturnaukset tuntuvat kiehtovan jalastajia. Mielestäni voitaisiin järjestää yhteispohjoismainen, parin päivän mittainen, hupisisältöinen ottelutapahtuma. Kun ohjaajiksi maksetaan riittävän vakuuttavat käsienheiluttelijat eri maista, niin osanottajatulva on varma. Huppelointi voitaisiin järjestää jossain elämyksellisessä paikassa ja huipentaa viikonloppu PM-otteluilla olympiapainoluokissa. Aivan ehdotonta. Nimittäin toi-mii!

Huulio Virén
Koko hässäkkähän on elähtänyt ja eilistä päivää. Se on yhtä retroa kuin trembling shock ja rotanloukut. Pemarit toimi vielä silloin kun Euroopassa ei ollut muuta kuin Hollannin avoimet ja pari pienempää turnausta. Nyt taas on sen seitsemäntoista A-classia ja G-kisaa. Siihen lisätään vielä kadettien, junnujen, venttien ja aikuisten arvokisat päälle. Rupunen potkurysä jää siinä kisameressä mutapohjaan kiinni. Ei se kiinnosta ketään, ei pikkusilakoita, puhumattakaan isommista vonkaleista. Jokaisella vähänkin asiaansa sitoutuneella potkiskelijalla on kiire käydä rankingturneet ja oman maan valintahäkkyrät läpi. Eletään ammattimaisuuden aikakautta. Meitsi tietää, on tullut nimittäin kierrettyä ummikot ja lammikot.

Ehdotankin että ei järjestetä turhaan mitään tilkkumarkkinoita keskelle näreenperää. Jaetaan sen sijaan Pohjoismaiden mestari -tittelit ja pytyt ETU:n tai WTF:n rankingtilaston mukaisesti. Se on tätä päivää.

Pädimies
Mä tiedän. Jos mä ottaisin mun pädin ja kävisin filmaa eri skabaajia ympäri Skandeja. Niist klipeistä värkättäis sitten somepöhinää feissiin ja twitskuun. Jengi diggailis ihan simona. Sit me koodattais responsiviinen saitti mihin tulis kaikenlaista promopöhinää. Ainakin sinne tulis fotoja kaikista matsaajista, vanhoja tuloksia ja PM-legendaläppiä. Otettais haltuun koko verkko Instagrämista Ytubee. Tää on oikeesti hyvää settii.

Sit jonkun pitäis järkkää vielä se skaba. Ehkä.

Aatos
Se korttelikisa pitää muuttaa ison vaihteen viihteeksi. Nyt se on sellaista harrastajien keskinäistä selkääntaputtelua ja lehmänhenkäilyä. Katsomoon haalitaan enemmän tuulipukuja ja kauluspaitoja kuin lakanan paukuttajia. Järjestetään sellaista ylvästä soturimeininkiä, vapaaotteluhengessä. Kuulutetaan ja esitellään kisaajat ammattireiskan toimesta. Paikalla pitää olla savukoneita ja suolakurkkuja. Katsojille kunnon tarjoilut, kisaajille isot rahapalkinnot. Ottelut käydään vain olympiapainoluokissa. Jokaiseen sarjaan nimetään yksi osanottaja per maa. Sponsoripellet ja median venkulat voidellaan mukaan puoliväkisin. Jos nämä saadaan tehtyä, ja miksei saataisi, niin tapahtumalla voi olla tulevaisuutta. Muuten ei.

Oiva Vasuri, Kunkunjatke
Noniin. Siinähän niitä tuli. Ehkä näistä höperryksistä irtoaa jotain, tai jos ei irtoa, niin mennään vanhalla sapluunalla. Saatamme palata vielä aiheeseen uuden ideointipalaverin myötä, mutta katsotaan nyt. Juu, tässähän näitä. Huh. Huhhuh.

Kutsutut siirtyivät ruokasalin puolelle. Tarkoitus oli jatkaa aiheesta vapaamuotoisesti illanvieton ohessa. Aamulla brändi oli rutussa edelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti