keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Päävalmentamo: Maajoukkueleiri 11/2014 - pieni yhteenveto

Nurmijärven avoimella leirillä käynnistettiin maajoukkuetoiminnan kausi 2014-2015. Paikalla oli yli viisikymmentä urheilijaa ja päälle tuhti pakka valmentajia. Tässä on vielä kevyt yhteenveto leirin harjoituksista ja palaverin sisällöistä. 

Harjoituksissa hikoiltua / 10:00-11:30 / 13:00-14:30 / 15:00-17:00
Lajiharjoituksissa käytiin läpi taekwondon nykyottelun luonteenpiirteitä. Samalla kurkattiin pikaisesti verhon taakse huomiseen, ja sovellettiin näkymää harjoitteluun. Yhtenä esimerkkinä oli nopea leikkaus pyörähtävien tekniikoiden uudenlaisesta soveltamisesta.

Sparrien ja ottelusimulaatioiden pohjana toimi ottelurakenteen nelitasoinen perusmalli ja sen tekniset aihiot. Tästä lisää hieman myöhemmin.

Palaverissa puitua / 12:30-13:00
Maajoukkuetoiminnan perustaa
Maajoukkuetoiminta rakentuu moniulotteisuudestaan huolimatta, ja osittain sen vuoksi, tällä hetkellä kolmen perusteeman kautta. Nämä teemat ovat terveys, elämyksellisyys ja menestys. Aiheet paukuttavat mainitussa järjestyksessä toiminnan raamit ja keskustelevat samalla luonnollisesti keskenään.

Terveys tarkoittaa tietoa, taitoa ja tasapainoa. Tavoitteena on oppia tunnistamaan eri tasoisten vammojen ja sairastumisten syntyyn vaikuttavia mekanismeja. Samalla pyritään ennaltaehkäisemään niitä käytännössä. Tämä tarkoittaa suojia, seurantaa, keskustelua, koulutusta ja verkostoa.

Elämyksellisyys on yhteisöllisyyttä, fyysisyyttä, henkisyyttä, oppimista, kehittymistä, kokemista, omien rajojen uudelleen piirtämistä ja nauttimista. Se on kaikkea sitä, mikä saa harjoituksen jälkeen miettimään puolihuolimattomasti, "Koskas on seuraava treeni?". Tämä hienmakuinen teema kulkee rinnakkain edellisen (terveys) kanssa.

Menestys syntyy kahden edellisen teeman luonnollisena jatkumona. Se syntyy pienistä yksityiskohdista ja suurista toistomääristä. Menestys ei missään vaiheessa kiri terveyden tai elämyksellisyyden edelle. Maajoukkueleirien harjoituksissa ja arvokisamatkoilla peräänkuulutettu voitontahto sitoo lopulta koko kimpun yhteen. Loppuun saakka. Täysillä. Rennosti.

Syksyn ja kevään leireistä
Syksyn maajoukkueleirit ovat avoimia kaikille. Niissä rakennetaan tulevan maajoukkueen runkoa ja tunnelmaa. Kevään leirit profiloituvat arvokisoihin valmistautuvien joukkueiden viimeistelytapahtumiksi. Mukana on silti myös kaikille avoimia harjoituksia.

PM-2015 haku ja valinta
Vuoden 2015 Pohjoismaiden mestaruuskisojen joukkueen valinta tapahtuu vuoden 2014 malliin. Liiton verkkosivuille ladataan mahdollisimman pian hakulomake. Jokaisen kisoihin mielivän tulee täyttää kyseinen lomake ja palauttaa se määrättyyn päivämäärään mennessä Suomen Taekwondoliiton toimistolle.

Joukkue nimetään ensisijaisesti SM-kisojen tuloksien perusteella. Sarjojen kulta- ja hopeamitalistit ovat etusijalla, mutta PM-paikkoja voivat periaatteessa hakea kaikki vuoden 2014 aikana liigakisoissa käyneet ottelijat. PM-kisoihin voi osallistua vain omaan, viralliseen ikäluokkaan.

Tarkemmat tiedot löytyvät liiton sivuston hakulomakkeesta ja nimetylle joukkueelle lähetettävästä infopaketista.

Vuoden 2015 arvokisat
Tuleva vuosi on arvokisarikas. Tiedossa on ainakin seuraavat turnaukset:

EM-kisat olympiapainoluokilla, 25.-29.3. (Naltšik, Venäjä)
MM-kisat, 12.-15.5. (Tšeljabinsk, Venäjä)
European Games, 16.-19.6. (Baku, Azerbaidžan)
Universiadit, 3.-14.7. (Gwangju, Etelä-Korea) 

Alle 21-vuotiaiden EM-kisat, xx.xx. (xx)
Nuorten EM-kisat, xx.xx. (xx)
Kadettien EM-kisat, xx.xx. (xx)
Kadettien MM-kisat, xx.xx. (Muju, Etelä-Korea)

Suomen Taekwondoliiton hallitus vahvistaa arvoturnausten valintakriteerit kokouksessaan 10.12.2014. Kriteerit ja valintaperusteet käydään tarkemmin läpi seuraavalla maajoukkueleirillä Turussa.


Terveisin,
Kim Sinisalo
Suomen Taekwondoliiton päävalmentaja
kim.sinisalo@gmail.com
+358 400 984 611


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti