sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Pukki hogumaassa (takaisin saliin)

Kuivakan antropologin eriskummallisen esitys oli juuri päättynyt sananryöhään. Voitto Suomalainen siirtyi lauseenpuolikkaansa jälkeen pöytäryhmästä hieman sivummalle. Kosteaotsaisen valmentajan ajatukset kuohuivat kirjeeksi lapsuuden sankarille.

--
Parahin Hogupukki,

ja annio kaseo vaan muillekin reikähatuille. Laitan Sinulle sanoiksi toivomuslistan. Ajatuksenviirut syntyivät Helsingin kisaviikonlopun tapahtumien pohjalta. Mausteena on useita intohimoisia keskusteluita aiheesta. Kirjeenrangassa saattaa olla lievää skolioosia, se on naputeltu hyvin kohottuneessa mielentilassa. Toivottavasti löydät asianhattaroista kuitenkin jonkinlaisen ällinpään.

Liiga on liigaa
Et tainnut kiireiltästi päästä Ruskeasuon liigafinaaleihin, mutta luulen nähneeni ahkerat masaniemesi tarkkailupuuhissa. Kisatapahtuma oli mielestäni riemukkaan kansainvälinen, raikas ja tiivistunnelmainen. Tälläinen kyynisyyten taipuva valmentajanpätkäkin innostui seuraamaan sirkusta koko sielunmitalla. Keski-Euroopan isompiin tivoleihin on silti vielä reilusti matkaa. Kone on kuitenkin hyvässä rasvassa. Sopivasti vaan usvaa putkeen!

Toivon Sinulta, parahin Panssariukki, kokemani kaltaista turnausta taivaannaulaksi suomalaiselle taekwondotaivaalle. Tapahtuma tarvitsee hyvän ja lempeän isännän tai emännän, ja osanottajia kotipihan ulkopuoleltakin. Liiton ehta tuki on myös paikallaan. Jos haluat oikein yllättää, niin laita paketin mukaan vielä annos paellaa, kebabia ja kimchiä. Nälkä tulee pelkästä ajatuksestakin.

Turnauksen pääesiintyjien suoritukset etenivät odotusten mukaisesti. Kotimaiset moukarit takoivat keskenään komeasti, sielukkaasti ja riemulla. Venäläisen lajikulttuurin kohtaaminen oli sen sijaan monelle suhnalle kovempi paikka. Teknistaktisia korttitaloja kaatui ja otteleminen muuttui ajoittain taistelusta selviämiseksi. Valtit Nurisalosta Eskandariin, Lahtisesta Soinion kautta Ojaseen pitivät itänaapuria lähes täyden ajan näpeissään, mutta voiton ratkaisevassa marginaalissa luottamus omaan kivijalkaan horjui. Kaksipäinen kotka antoi tuntuvan oppitunnin intohimoisesta paineenluonnista ja voittamisen halusta. Suomalaisista Pasanen ja Vassilaki säilyttivät parhaiten linjansa ja otteluohjauksen, se näkyikin lopputuloksessa. Viihdettä ja jännitystä riitti kaikille soluille ja koko päivälle.

Toivon Sinulta, parahin Tuplarukki, sopivan vireistä itsevarmuutta suomalaisottelijoille, etenkin kansainvälisiin turnauksiin. Laskelmoinnin ja älyn lisäksi on paikallaan reilu hyppysellinen intohimoa ja oivallusta. Saman taikahiekan saat puolestani heittää myös valmentajasakin olkitukkien päälle. Kun harjoituksellinen kehikko on kunnossa ja ohjausottelu hallinnassa, ovat asiat jo ensi syksyn turnauksissa aivan eri tasolla.

Toivon Sinulta, parahin Potkutukki, myös sen, että kävisit vakavan keskustelun kollegasi Pakkasukon kanssa. Joku saappaanvarsistasi voisi käydä hakemassa liigapytyt takaisin Allegro-partioilta. Mukaan voi niputtaa reilun kokoisen risupakan.Venäläiset laittoivat kisoissa hulinaksi, mutta joku raja se riemullakin, hyvänen aika!

Liisat Gaalamaassa
Olin näkevinäni Sinut iltamissa. Naapuripöydän harmaapartainen punanenä saattoi olla joku toinenkin henkilö, mukava mies kuitenkin. Kaisaniemen gaala kokosi yhteen värikkään skaalan taekwondoa verenkierrossaan kantavia. Hetki yhdessä oli taianomainen, ja tuntui aivan liian lyhyeltä.

Toivon Sinulta, parahin Pistetrukki, että autat järjestämään samankaltaisen tilaisuuden joka vuosi. Se tuo ansaittua arvostusta yhteiselle asialle. Samalla lajiaktiivit saavat ainutlaatuisen hetken keskustella aiheesta vierineen. Haluaisin vielä että vapautat juhlan neuvostotunnelmasta ja asetat sinällään mielenkiintoisille puheille pituusrajan. Myös ilmaiset juomat olisi kiva yllätys. 

Lopun puhinat
Uskon että katselit näkövimpaimestasi myös liiton yleiskokousta. Melkoinen spektaakkeli kerta kaikkiaan, eikö vaan? Valtavia haasteita ja mahdollisuuksia saapui vuoroveden mukana. Kirkkain kruunu vaihtoi päätä ja muutenkin hovissa kävi raikas ristituuli. Umpihanki on mahdollisuus, toivottavasti ahkio on kevyt ja lylyssä luistoa.

Toivon Sinulta, parahin Hogupukki, että kaikesta huolimatta ja osittain siitä johtuen koko kopla pystyisi tekemään hedelmällistä yhteistyötä. Tarvitsemme ehdottomasti yhteisen ajatusmaailman, toiminnallisen filosofian niin valmennukseen kuin koko liiton toimintaankin. Kultapossukerholla pitää olla pää pilvissä, mutta ruohon tuoksu ei saa kadota sieraimista. Uskon että annat meille jatkossa kultajyvistäsi, vaikka tässä vaiheessa näkyy edessä enemmänkin haasteita. 

Enhän minä Sinuun usko. On vain helpompi kirjoittaa, kun kuvittelee jonkun kaikkivoipaisen kuuntelevan. Ihmisten nämä asiat pitää yhdessä toimittaa, ajatuksella ja intohimolla. Vuoden kuluttua näemme minne taaperon ensi askeleet ovat johdattaneet. Eipä muuta tällä kertaa. Hei vaan, äläkä anna taakan painaa selkää!

--

Voitto S.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti