perjantai 27. tammikuuta 2012

Ketä karsinoidaan

Ajatus oli ensin, valmentajan silmän marinoimana siitä syntyi idea.
Sitten harjoiteltiin, pidettiin yhtä ja uskottiin olevamme parhaita.

Suomalaisesta taekwondomaailmasta on puuttunut aina lyhyt, analyyttinen ja oivaltava analyysi. Seuraavassa on päänavaus tuohon maailmaan, toivon siihen jatkoa myös muiden taholta. Karsintakisojen jälkeen lisää, anteeksipyydellen tai isosti itseeni luottaen.

Naiset -57kg - Suvi Mikkonen
Suvin olympiabarometri näyttää 45 prosenttia.
Suvi tulee voittamaan ensimmäisen vastustajansa heittämällä ja kaatuu jälkimmäiseen koska puristaa liikaa rystysiä kovan, kuitenkin voitettavan, vastuksen vuoksi. Kansainvälisessä, ei-arvokisassa, Suvi olisi vastuksen voittanut. Mikkosen pitää monipuolistaa ottelun aikaista tekniikkaansa - mielellään yläviistoon. Suvi voittaa olympiapaikan jos luottaa omaan suoritukseen, eikä juokse pelkästään valmentajansa askelmerkkien mukaan.

Arvio:
Suvi ei saa olympiapaikkaa.

Naiset +67kg
Sainan mittari näyttää viittä.
Vastassa ensimmäisellä kierroksella on nuorten ja aikuisten Euroopan ja maailmanmestari. Taktiikka tai tekniikka ei riitä vastukselle, ei myöskään pää eikä asenne. Espanja tulee voittamaan olympiakullan.

Saina saa olympiapaikan, jos pystyy lähestymään suoritusta mitä ei ole vielä kertaakaan elämässään tehnyt. Espanjalaisen voittamiseen Sainalla on kaikki ominaisuudet. Jos Savage voittaa, hän on samalla  potentiaalinen olympiamitalisti.

Sainan pitää kehittyä tilanhallinnan ja luontaisen taktiikan saralla. Hänellä on mahdollisuus voittaa Euroopanmestaruusmitali. Sainan kompastuskiviä on liike, tilanhallinta ja synnynnäinen ottelullinen oivallus.

Arvio:
Saina ei saa olympiapaikkaa.

Miehet -68kg
Juhon barometri näyttää 85:ttä.
Barometri näyttäisi 95:ttä, jos ei tietäisi Juhon arvokisahistoriaa. Kaksi ensimmäistä vastustajaa on moninkertaiselle Euroopan avoimien kisojen voittajalle nakki haulikossa. Kroatian maalmanmestarin voittaminen on myös mahdollista, jos rystysten väri on muu kuin valkoinen.

Juho voittaa olympiapaikan, jos luottaa itseensä ja omaan intuitioonsa - älyynsä. Hänellä on välineet mennä olympiakisoihin. Juho tulee kaatumaan harjoitteluunsa ja luonteensa/harjoittelunsa virkamiesmäisyyteen.

Arvio:
Juho saa olympiapaikan.

Miehet +80kg
Teemun mittari näyttää 25:ttä.
Suomen taekwondohistorian kokenein ja lähes menestynein urheilija tulee häviämään ensimmäisen ottelunsa. Slovenialainen, jota vastaan Teemu ottelee on hänelle kaikista hankalin vastus sarjassa.

Heino tulee kaatumaan ennakkoluuloihin. Vastus on huonompi, mutta voittanut Pascal Gentilin. Teemulle Pascal on voittamaton sarka. Teemu kaatuu liikkeeseen, tilanhallintaan ja oman arvokisaottelunsa yksipuolisuuteen.

Teemu saa olympiapaikan, jos pystyy ylittämään omat mörkönsä. Hänessä on elementtejä olympiamitaliin saakka, suurin ongelma on jännitys (kokeneella urheilijalla?). Jos ottelussa näkee Teemun luottavan oikean takajalan kiertopotkuhyökkäykseen, tiedät pelin olevan menetetty.

Arvio:
Teemu ei saa olympiapaikkaa.

Lopputulema
Suomi saa kolme tai ei yhtäkään olympiapaikkaa.
On erittäin mielenkiintoista seurata huomista ja ylihuomista, kannustan kaikkia ja olen hengessä mukana. Kisastudio Helsingissä?

---
Kim

1 kommentti:

  1. Jälkikäteen on helppo olla viisas. Siksi arvostan etukäteisanalyysin rohkeutta, vaikka joissakin kohdissa tikka viuhui ohi.

    Suvi menestyi mielestäni Kazanissa juuri siksi, että kyseessä oli arvokisa ja panokset kovia. Vastustaja toisensa jälkeen sortui jännitykseen, toisin kuin Suvi.

    Saina kävi todella lähellä espanjalaisen voittoa. Espanjan isotyttö kärsi hänkin jostain, ehkä jännityksestä. Toisessa ottelussa se maksoi kisalipun menetyksen verran.

    Juho sortui yhteen 3 pisteen menetykseen, eikä sen jälkeen löytänyt keinoja muuttaa tilannetta. Vastusta oli kokemattomampi, hitaampi, heikompi ja kaikkea muuta...mutta voitti ottelun.

    Teemua koskeva analyysi osui.

    VastaaPoista