perjantai 15. marraskuuta 2013

SM-ennakko – osa 2: Sarjat tuli

Kaksi kokenutta etulinjan natsapekkaa istuskeli kiireettömästi panssarin päällä. Leirin lämpö kypsytteli punahehkullaan ajatusta mureaksi. Suurivöisemmän parranpidike tahtoi louskuttaa ensin.

- Sitä on taas melkoinen kahina ihan kulman takana.
- Niinpä. Kuulin muuten huhua, että lakanakangaslauma olisi piiskannut itsensä melkoiseen ajokoirakuntoon taistoja varten.
- Minä puolestani tiedän, että harjoituskentillä on käynyt totinen räpinä koko syksyn. Siitä huolimatta osa joutuu vielä kertaalleen huitomaan itsensä hikeen ennen massan mittausta.
- Perusmeininki siis, liekö Sotkun munkeilla tekemistä asian kanssa, heh heh. Listalla näytti olevan 135 osanottajaa. Semmoisesta komppaniastahan saa jo mukavan tivolin aikaiseksi.
- Jalkapareja ei ole silti aivan yhtä monta. Muutama hurmahenki aikoo nimittäin laittaa niskalihansa kunnolla koetukselle. Joku näyttäisi hamuavan jopa kolmea mitalia.
- Niin aina.
- Huikeimpia taitavat olla Ida Tammilan ja Joel Nurisalon tavoitteet. Tammila kohottaa painoaan alle 29-kiloisista 33-kiloisiin ja siitä vielä 37-kiloisiin. Siinä on sarjojen välillä kahdeksan kiloa ja lähes kolmannes itse kisaajan elopainosta. Heikompaa saattaisi hirvittää. Nokian kanuuna koittaa myös täysin uudenlaista tuplalaukausta. Nurisalo haluaa puraista SM-kultaa kahdessa painoluokassa, miesten alle 63- ja 74-kiloisissa. Käyhän se noinkin, ei muuta kuin jalustinta selkään ja kiviä taskuun.
-  No perskeles, kaikenlaista sitä kuuleekin. Seuraavaksi varmaan sanot, että siellä jaetaan mestaruuksia pelkästä seisoskelusta!
- Häh häh, tuohon miinaan ei vanha nurmipora jalkaansa lätsäytä. Sanotaanko vaikka näin, että siellä jaetaan jokainen mestaruus mikä siellä pitääkin jakaa. Ne ovat kuin kanttinauhat kesäkessun pyhäpalttoossa.

Parivaljakko vaikeni hetkeksi. Soukempi mies töykkäsi reikäsuikkansa niskakarheikkoon. Virnukulman alta vilkaisten täyteläisempi pöyhäisi sanahiillosta. 

- Vaan on siellä odottamisen arvoista hallin leveydeltä. Raapaistaan tätä hommaa vaikka yläpäästä käsin. Muistikirjan mielenkiintoisimmat ovat:
Savage-Derbeneva, jatko-osa. Jatkaako Turun torkkujalka voittokulkuaan, vai kohottaako Saina itsensä voittoon. Tällä kertaa vielä kakkonen.
Partanen-Närhi, nuoret sankarit. Tarkka-ampuja vastaan sissi. Yllätykselle on annettu pieni mahdollisuus, mutta ykkönen tämä silti on.
Mikkonen-Pasanen, kansainvälisten avointen mitalistit. Tilanne on tasaisempi kuin koskaan aiemmin. Jos itsevarmuus valelee turkulaisen liekkiin, tässäkin on yllätyksen mahdollisuus. Mahdollinen kakkonen?
Heino-Laine, kokemus vastaan kokemattomuus. Joko nuori pitkävirna on valmis voittamaan? Ei vielä. Ehdoton ykkönen.
Kostiainen-muut kasikympit, kuninkaan paluu. Mikä on Konalan pankkiirin kunto? Suhivihikorvalta kohtalaisen kova. Varma ykkönen.
Nurisalo-Lahtinen, tarunhohtoinen veljeskapina. Päivän rennoin voittaa. Myös voitonhalu ratkaisee. Ykkönen, kakkonen, ykkönen. Tai sitten toisin päin. Tämä on päivän tiukin sarja.

Muutkin sarjat kiinnostavat. Ykkösehdokkaina silmänvietäväksi ovat edellämainittujen lisäksi Laitinen, Laine ja Linna. Nuorten ja kadettien röyhistelyistä ennalta on merkitty ainakin Rannikko, Reiman, Mäkinen, Kuokkanen, Soinio, Fredriksson, Leino, Rezaii, Nyppynen, Torttila ja moni muu. 

- Mitäpä nuorempi potkutieteen majakka on asiasta mieltä?
- Onhan tuossa järjenkärsää. Vaan saattaapa se asettua toisinkin, luulisin.
- Sehän oli jämäkkää analyysiä. Tiedätkö mitä, lajitoveri, mehän tarkistetaan tulos kahinan jälkeen.
- Taidan laittaa eväät valmiiksi. On taas kaikki pitkän jotoksen merkit ilmassa.
- Höhhöö. Kamppeet kasaan ja saappaankärkeä kohti Poria, jo mennään!

Taivaannauru seuraili miesten touhuilua. Se taisi itsekin keräillä suojiaan tulevaa varten. On aika SM-kultien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti